Ugens vinder
2008 Georges Duboeuf, Cru du Beaujolais, AOC. Fleurie
Beaujolais laves på druen Gamay. Gamay anvendes sjældent udenfor Beaujolais området. Druerne presses ikke før end de gæres til vin, og vinen laves ved en metode der på fransk hedder "maceration carbonique". Metoden og druen giver lette og frugtrige vine, med et minimum af garvesyre. Derfor bør de også serveres forholdsvist køligt (14-16 grader). Er du typen der dårligt tolererer garvesyreholdige vine, er Beaujolais måske et forsøg værd. Beaujolais anvendes til lettere retter.
BT skrev: "En meget behagelig let rødvin med flot blid harmonisk smag af modne kirsebær, jordbær og lidt røde blommer. Flot vin til supergod pris."
5 af 6 stjerner i BT og BT Guld
Pris: Kr. 94,95. Tilbud ved køb af 2 fl. uge 21+22 pr. fl. kr. 50.
Leverandør: Føtex
(se link længere nede)
Ugens vinder på aov.dk uge 22 - 2010
Link til leverandør