|
Vin til vildt
Når en dyrekølle, en vildand eller andet vildt tilberedes med omhu, og serveres for gæster der værdsætter dette sublime måltid, skal du også gøre dig umage med at finde en vin, der matcher vildtsmagen, og spiller op til det fine kød, elegancen, saften og kraften samt naturligvis saucen.
Pinot Noir - det klassiske match
Til vildt skal vi finde vine med kompleksitet og elegance fremfor rå muskler. Vildt som dyrekølle, hare og fasan kalder f.eks. på de elegante vine fra Bourgogne, en tysk Spätburgunder eller en oversøisk Pinot Noir fra eks. Californien, Argentina eller New Zealand.
Vinene fra Piemonte og Rhone
Barolo og Barbera er naturlige ledsagere til vildt. Mineralske vine fra Rhonedistriktet er også et populært match, men her skal man passe på at vinen ikke kommer til at overmatche kødet.
Cabernet Franc og Carmenere
Vine lavet på Cabernet Franc har en dejlig lethed, men også en god "urtet" og mineralsk karakter der spiller fint sammen med jernsmagen i vildt. En lidt overset kombination er også en ikke for kraftig Carmenere der med sin karakterisktiske urtede hyldesmag matcher vildtets jernholdige smag.
|