|
Hej Hanne
Asparges er notorisk kendt som værende vanskelige at matche med vin. Men hvis man følger et par enkelte råd, er det muligt at få succes med dette match. Grønne asparges har en del syre, og en grøn urtet jernsmag. Især jernsmagen giver udfordringer ifm. vinmatch.
Normalt når man matcher mad og vin, spiller man enten på at finde vine der komplimenterer madens elementer, eller man finder vine der har et decideret modspil til maden. Med asparges skal man så afgjort finde vine der komplimenterer. Altså skal vi lede efter vine med en frisk syre og et urtet præg, friske liflige vine uden fadpræg.
Vine der komplimenterer grøn asparges:
Sauvignon Blanc
Her skal du søge de klassiske Sauvignon Blancs fra de kølige vindistrikter. Sancerre, Loire, New Zealand, Casablanca i Chile er eksmepler på områder der leverer den vintype du eftersøger.
Grüner Veltliner
Isør Østrig er kendt for Grüner Veltliner, men også New Zealand er kommet med på vognen. Grüner Veltliner er typisk meget populær hos de fleste vindrikkere.
Riesling
Vælg gerne en Tysk eller Østrigsk Riesling. Disse vine er kendetegnet ved et meget højt syreniveau der giver din ret et frisk pift.
Bemærk at du blandt "ugens vindere" her på aov.dk findes en række udvalgte vine af de typer du søger.
dbh |