|
Mørkerød dessertvin
Hej
Jeg leder efter en Mørkerød dessertvin.
Den er rødvinsagtig, men næsten tykflydende og lækker sød uden at det bliver kvalmende. Nogen der ved hvor noget sådan kan købes og hvad det hedder?
Det er ikke kirsebærvin!
Venlig hilsen Inna
|
|
Kunne være Recioto du der beskriver. Den kaldes også nogengange for"den søde amarone", og bliver produceret i samme område (Valpolicellea) af på samme druer. Findes i mange kvaliteter og prisklasser som alt andet vin. Kan købes i de fleste supermarkeder til omkring 100 kr for 0,5 l, og disse kan være udemærkede synes jeg. |
Dorte Pontoppidan, Sopexa |
|
Det kunne også være en "Vin Doux Naturel" - en forstærket vin fra Roussillon - en Rivesaltes Rimage, Banyuels eller Maury. Vinen er lavet på følgende møde: Man har startet gæring af sine blå druer, men stoppet gæringen inden alt sukkeret er omdannet til alkohol ved at tilsætte vinsprit. Vinen tappes forholdsvis ung, så det frugtige, friske og den flotte røde farve bevares. Vinen virker ikke for sød, men kan faktisk drikkes til kødrettet, hvis der er sødligt tilbehør som til vildt f.eks. Dorte Pontoppidan, Sopexa
|
|
Det kan være en Raretto. Sødlig let muserende rød vin på ca 6% alkohol. |
|
Der findes faktisk flere: langt de fleste fremstillet af tørrede druer og man kan sige at næsten hver italiensk vindistrikt har sin egen, af de lokale druer. Uden tilsætning af spiritus iøvrigt. |