Spørg om vin
|
Hyldeblomstmousse og citronkagebund Vi skal til en fest serverer hyldeblomstmousse og brud af saftig citronkage med vanillebagte rabarber og knas. Har I ideer til dessertvin ? Tak G | |
|
Hyldeblomstmousse og citron kalder på søde lyse vine, og gerne med syre og friskhed der kan komplimentere de sarte aromaer. Den festlige og mest oplagte Den festlige vin kunne meget vel være en Moscato dAsti. Det er en sød og let mousserende vin, der typisk er parfumeret i duft og smag. Den vil være en glimrende ledsager til hyldeblomstmoussen. Den har iøvrigt et lavt alkoholniveau på omkring 5,5%. Vinen må ikke forveksles med en Asti spumante. Der findes en række Moscato dAsti på det danske marked, og de større vinhandlere og de velassorterede supermarkeder har en Moscato dAsti på hylden. På alt om vin kan du finde anmeldelser på flere Moscato dAsti via dette link Den tunge og fyldige Muscat de Beaumes de Venise er også en dessertvin lavet på Muscat druen. Den giver meget tydelige smagsaromaer af hyldeblomst, og kunne derfor være en fin ledsager. En Muscat de Beaumes de Venise tilsættes som Portvin druesprit under gæringen, hvorved gæringen stoppes mens der stadig er en betragtelig mængde restsukker. Muscat de Beaumes de Venise er derfor en sød vin med en høj alkohol procent, minimum 15%. Tyngden i vinen vil kunne bryde syrligheden fra citroner og mousse. De elegante Sauternes og Sauternes lignende Sauternes er typisk honningsød, og med en fin afstemt syre. Fylde og syre vil spille godt med desserten. Der produceres mange Sauternes inspirerede vine overalt på kloden. Disse vine går som oftest under fællesbetegnelsen late harvest. Fælles for Sauternes og Late harvest vine er at druerne har været udsat for ædel råddenskab. En egenskab der giver drueren et meget højt sukkerindhold, og en fin honningsødme. Det frække bud - Muscat de Rivesaltes Som Beaumes des Venise er vinene fra Rivesaltes i Sydfrankrig lavet efter Portvinsmetoden, og også på varianter af Muscatdruen. Rivessaltes er meget søde men med en fin syre. Måske det bedste bud. Eksempelvis vandt et hold fra den danske gastronomirestaurant et desserttrofæ med en citrondessert netop ledsaget af en Muscat de Rivesaltes. |
|
|
Ungarn vil bryde ud af isolationen i vinens verden og i danske medier! ...og som alle ved Sauternes(1852) og andre dessertvine overalt på kloden blev inspireret af Tokaji Aszu(1631), som vi har lagt på hylderne i en sent høstede botrytis variant i Føtex og Bilka: Tokaji Late Gold Grand Selection 2013, Tæt på som en 5 puttonyos Aszu på min.18 karat gold! Meget moden tropisk, men krydret duft domineret af mango, appelsin og mandarin. Desserter med indhold af tørrede frugter, blå ost eller endda kød retter tilberedt med tropiske frugter, citrus og saucer af en sådan art. Fik guldmedalje i Paris den 3.03.2015 Med venlig hilsen Laszlo´s Vin/Hungary www.ungarskevine.dk https://www.facebook.com/UngarskeVine?ref=hl P.S.: men AOV Redaktion foretækker vores bopæl i Munkebo? ;) |