Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Spørg om vin

M. Jørgensen
Vin til nytår
Hej,

Vi skal til nytår have oksemørbrad til hovedret men er meget i tvivl om hvilken rødvin der går bedst til det tilbehør vi skal have til. Det er oksemørbrad m. morkelsirup og kalvehaler på sprød filodej med pommes anne på sprøde rodfrugter tilsmagt med honning og timian.

Jeg er derfor kommet lidt til kors, og håber på hjælp til at finde den helt rette vin til nytår.
Alex H.
Umiddelbare tanker. Det er en raffineret ret der fortjener en god vin.

- Moden Medoc, gerne af de bedre, evt. en Cru klassificeret
- God Bourgogne, passer godt til morkler og kalvehalerne. Evt. en Californisk Pinot Noir, der nok spiller lidt mere med musklerne i forhold til oksemørbraden.
- Moden Barolo vil være et perfekt match
- Mineralsk Chateuneuf du Pape, men pas på den ikke bliver for voldsom
- Nordrhone, moden Hermitage, går godt i spænd med Morkler og rodfrugterne.

Med den fine ret du har på gang her, må du godt spendere lidt penge på en god vin.

Godt Nytår

Hej M
Alex er jo kommet med et fint og fyldestgørende svar. Listen af forslag kan suppleres med Brunello og Supertoskanere - begge vine der vil komplimentere retten.

Læs evt. mere om Supertoskanere her

Bon apetit og godt nytår herfra også.

Alt om Vin