Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Spørg om vin

A
Vin parring til oksemørbrad
Hej :o)

Tak for mange brugbare svar på indlæg herinde.

Jeg leder efter en super parring til en hovedret jeg skal lave til nytår, men kommer lidt til kort, da jeg normalt er mest til champagne og hvide vine.

Vi skal have oksemørbrad med jordskokke puré, sky sauce, persille olie, edamame bønner og lidt svampe.

Any ideas?

Pft.

MVH A

Hej A
Tilbehøret til oksemørbraden er afgørende, men hverken hvid eller mousserende ligger lige for til oksemørbrad. Din ret med tilbehør virker meget raffineret, og du skal derfor søge en vin med en vis elegance. Typisk en vin med nogle år på bagen.

Klassisk franske
En moden Bordeaux fra venstre bred (Cabernet Sauvignon), gerne en klassificeret, vil passe glimerende til det røde stykke kød, en kompleks og vellagret af slagsen vil give et godt modspil til svampe og skysovs. Hvis der er fokus på svampene i retten, vil en god Pomerol gøre sig godt. Syrah fra Nordrhone med god mineralitet er også et klassiske match. Du kan også søge mod de elegante Pinot Noir vine fra Bourgogne, men her skal du være obs på at få en vin med en god fylde.vil også stå sig godt.

Gode italienske
En moden raffineret Barolo har såvel fylde som elegance der matcher kød og tilbehør. Ift dine beskrivelse af at du er mere til hvidvin, vil en Brunello nok være for tung en sag, selvom det ville være et flot match.

Frækt alternativ
Ikke et 100% ideelt match, men et valg der godt kunne gøre sig nytårsaften, kunne være en Sparkling Shiraz. Sparkling Shiraz er en fuldblods rødvin med bobler, der laves i Australien. Den er ikke så kendt i Danmark. Du kan se et eksempel på en Sparkling Shiraz her.
Sparkling Shiraz er dog nok for kontroversielt, og i grunden ville det nok være synd ift. den flotte ret du planlægger.

I en tidligere streng, har en erfaren vinhandler også rådgivet om vin til oksemørbrad. Du kan se indlægget her

Godt nytår

Alt om vin