Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Spørg om vin

TC
Kvinde vil i gang med at drikke rødvin, ...
men hvor starter hun?

Jeg skal prøve at lære en bekendt kvinde at drikke rødvin, hun har aldrig rørt det, men hun vil gerne lære at nyde et glas som os andre, for at få mere ud af maden. Hvordan introducerer man hende rigtigt til "rødvins-fælden". Det skal jo være en god oplevelse fra første færd. Jeg tænker selv i retning af en enkelt drue vin á la autralsk Shiraz el. også en god ripasso med meget Corvina i.

Lad os lige starte med at sige at vi ikke betragter det som en “fælde” at nyde et godt glas. Det er snarere en god og givende “last” at nyde et glas vin til maden.

De hurtige råd
  • Undgå for tørre vine som hurtigt kan opfattes som værende “sure”. Ripasso fænger typisk godt da den har en smule sødme selvom den er kraftigere

  • Start med lettere vine fx Pinot Noir eller Beaujolais

  • Server rødvinen let afkølet, da den vil være mere frisk og knap så tung

  • Prøv forskellige rødvinstyper ved at deltag i nogle af de mange vinsmagninger i aov-kalenderen


Kvinde kend din vin
En ide kunne også være at læse bogen "Kvinde kend din vin." som vi har anmeldt på aov.dk. Det er en glimrende bog som giver god indsigt i kvinders tanker og præferencer omkring vin. Læs vores beskrivelse her

Vinsmagning for kvinder
En anden god vinkel kunne være at tage til nogle af de vinkurser som findes i aov-kalenderen. Der findes flere vinskoler kun for kvinder.

Har du gode råd til Tom? Skriv gerne en kommentar til denne tråd.
FOF i København arrangerer i foråret (den 12/3) en særlig vinsmagning kun for kvinder, hvor der skal tales om 'feminine' vine - om det findes, og hvad det i givet fald er.
Smagningen/foredraget ledes af Jesper Hedegaard, som er Europamester i blindsmagning og i oktober i år vandt sølv ved verdensmesterskaberne i Bordeaux. Han er tillige en fantastisk engageret og medrivende foredragsholder, så kig på www.kbh.fof.dk lige før jul, hvor forårets kurser og foredrag bliver annonceret. Så kan det måske oven i købet blive en julegave ..!?
Hilsen Jens Thomsen