Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Spørg om vin

Kenneth
Let perlende frisk og blød hvidvin
Nu har jeg flere gange været heldig, at få serveret en utrolig lækker hvidvin, som var let perlende(ingen kulsyre) til vinmenu eller ved andre festlige lejligheder.

Hvad skal jeg se efter, hvis jeg ønsker denne friske let-perlende hvidvin, som ikke er tør og generelt ligger godt i munden?

Om det er i vinafdelingen i det lokale supermarked eller om jeg skal ned til vinspecialisten gør intet - jeg ønsker blot at finde egenskaben ved disse vine, så jeg ved hvad jeg skal gå efter.


Hej Kenneth
Hvis du søger let perlende hvidvine er klassikeren den Portugisiske Vinho Verde. Oprindeligt blev Vinho Verde lavet uden at gennemgå en malolaktisk gæring. Dette betød at vinen eftergærede svagt på flasken og dermed blev let perlende. I dag tilføres en smule kulsyre. Bemærk at det ikke er alle Vinho Verde der er perlende, så det er en god ide at spørge dig frem hos vinhandleren. De fleste større vinhandlere har disse vine. Et andet sted du kunne se hen er mod de italienske Frizzante (let perlende), og her er det især Prosecco der matcher den karakter du eftersøger.

Nedenfor har vi listet 3 konkrete eksempler på perlende hvide vine:

Vinho Verde: klik her
Frizzante: klik her

Oversøisk: På alt om vin valgte vi nedenstående vin som en af vores absolutte favoritter i vores terrassevinssmagning, en vin der lever helt op til din beskrivelse af hvad du søger:
New Age Vino Fino Blanco 2011 , Mendoza, Valentin Bianchi
6 stjerner
Forførende liflig perlende sprød terrassevin
65 kr HJ Hansen/Vinspecialisten
Smagsnoter: Indbydende friske tropiske frugter i næsen, i munden overrasker den ved at være let perlende, og let sødmefuld. Meget forfriskende og flot terrassevin. Prøv gerne, som det foreslås på bagetiketten at servere den med et par skiver lime henover isterninger, et frækt twist!

Held og lykke med din søgning
Kenneth
Jeg vil skynde mig ned efter de oplistede vine og så holde en let vin-smagning(vi spytter altså ikke ud, men efterskyller med vand :-)) og et 2-3 kg. "pil-selv-rejer", så der også er lidt godt til maven men som er smagsneutral.

I andre er meget velkommende til at poste jeres erfaringer, såfremt I er løbet ind i en hvidvin med den smagskarakter, som jeg har beskrevet.

Når vi har smagt vinene, vil jeg komme med en lille kort anmeldelse.

Mvh
Kenneth

Hej Kenneth

Vi vil se frem til at høre mere om jeres oplevelser. God fornøjelse.