Spørg om vin
|
Sherry typer Sherry er mere og mere populær både i Danmark og i Verdens storbyer med Sherry smagninger og Sherrybarer. Sherry er alt for overset måske fordi den stadig fejlagtigt forbindes med mormors gamle sherry flaske. 3 hurtige om Sherry:
Sherry til tapas Læs hvad vi skrev om Vine og Sherry til Tapas" her Lagres i mange år på solera metoden En god sherry har lagret i mange år på egetræsfade. Det er her at sherryens aroma og smag udvikles, ved hjælp af flor (gærtype), som er en kultur af mikroorganismer der udvikles i fadene som kun er 4/5 fulde. Floren mindsker sukkerindholdet, giver vinen karakter og beskytter mod luften. Der findes årgangs sherry men den typiske sherry lagres efter solera metoden (kør musen over billedet), hvor Sherryen passerer flere fade af amerikansk eg. Når sherryen tappes fra de nederste fade, erstattes den med sherry fra det næstældste fad, der erstattes fra det tredjeældste fad osv. Det yngste fad fyldes op med ny vin. Søde Sherry typer
Tørre Sherry typer
Serverings temperatur Køligt Sherry holdbarhed efter åbning Fino og Manzanilla skal drikkes umiddelbart efter åbningen. I Spanien sælges disse ofte i halvflasker og drikkes kun samme dag som de åbnes. Amontillados og Olorosos holder lidt længere. De sødere typer fx PX og Cream Sherry kan holde flere uger. |