Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Spørg om vin

Inna
Vin til bryllup
Hej alle på AOV

Vi skal giftes d. 17 august i år og glæder os meget til at fejre det med mine 63 gæster! Ja det er mange, men vi har begge store familier. Grundet den lange gæsteliste har vi brug for hjælp med at finde dejlige vine der ikke er for dyre.

Til forret skal vi have en salat med røget andebryst
og vi ønsker at servere en hvidvin der ikke forsvinder helt bag smagen af and.
Pris ca. 50 kr. pr. fl.

Til hovedret skal vi have grill-buffet og ønsker lidt forskelligt rødvin. (normalt drikker vi god, fyldig vin med en afbalanceret smag af mørk frugt)
Pris helt omkring 40-60 kr. pr. fl.

Til dessert skal vi have kagen. Der skal selvfølgelig være dessertvin til. Kagen har en kraftig og fyldig smag af chokolade med hindbærmuosse og marcipan over.
Prisklasse ca. 60 kr pr. fl.

Håber meget at i kan hjælpe os! Vi har virkelig brug for det.

Venlig hilsen Inna og Christian

Hej Inna og Christian

I første omgang kommer vi lige med lidt retningslinier og generelle forslag til valg af vine. Vi kommer med konkrete eksempler på vine i efterfølgende indlæg.

Generelle betragtninger om valg af vine til sommerbrylluppet:

Forret: Salat med røget andebryst
Det røgede andebryst kunne kalde på en vin med lidt sødme i smagen. Salten fra det røgede kød spiller godt med en let sødme. Det er et sommerbryllup, og forventeligt vil det være varmt, så et forfriskende og læskende glas hvidvin vil passe. Derfor vil vi som udgangspunkt foreslå en frisk tysk Riesling. I kunne også overveje en frisk rosé vin - det ville passe godt i sommervarmen, og også kunne matche en vinaigrette dressing - hvad vi går ud fra er en del af forretten?


Hovedret grill-buffet
Sydfransk Grenache baserede vine plejer at være populære, og de går til det meste og også til grill-buffet. En god Syd-rhone har masser af frugt og god balance. På samme måde vil en Zinfandel/Primitivo passe bredt. De argentinske Malbec vine går godt til Barbecue, og har masser af fylde, frugt og smag, men rammer knap så bredt blandt vindrikkere. Men i kan ramme langt de fleste rødvinsdrikkere med en god blød og rund Cotes du Rhone og en mere fyldig og potent argentinsk Malbec som alternativ.


Dessert: Fyldig chokoladekage med hindbærmuosse og marcipan
Her er nogle modsætninger der skal tages højde for. Den syrlige hindbærmousse bryder i sig selv fint den fyldig chokolade. Find en vin der kan matche såvel den fyldige chokolade, som den syrlige hindbærmouse, og ikke mindst den søde marcipan. Vi ville nok vælge en Banyuls der har nogle af de samme karakteristika som portvin, blot lidt lettere og mere frugtdreven end portvinen. En let afkølet rosé portvin kunne være et frækt bud. Begge typer er dog lidt over budget, men der drikkes heller ikke helt så meget af denne vintype. Alternativt kunne en italiensk sød Brachetto være et godt bud. Det er en let mousserende rødvin, og holder typisk under 7% alkohol, hvilket ved slutningen af måltidet måske slet ikke er så tosset endda. Brachetto er som sagt sød, har smag af friske røde bær, og ledsager altså hindbærmoussen og spiller mod den fyldige chokolade. Skal den serveres til bryllupskagen kunne man endda sabrere vinene som et ekstra gimmick! (Øv sabrering forinden!).
Mange tak for hjælpen indtil videre.
Vi glæder os meget til at høre de konkrete forslag også, men er allerede blevet meget klogere og det er altid dejligt. :D

MVH. Christian og Inna
Bengt Rastén, Nur Wein - Tysk Vinimport
Hej Christian og Inna,

Jeg er netop hjemkommet fra en vinrejse til Mainz. Jeg har fundet en god økologisk Riesling fra Weingut Sander. Den koster 65 kroner, men vil passe perfekt til det røgede andebryst. Den har lidt sødme og en frisk syre. Og så er den produceret økologisk hos Tysklands ældste økologiske vingård i Rheinhessen.

Med vinlig hilsen

Bengt Rastén
Nur Wein - Tysk Vinimport
40 20 14 57
Sara Jansen
Her vores forslag til bryllupsmiddagen (Vi har dog ingen dessertvine til 60 kr).

Forret:
2012 Viu Manent Chardonnay Reserva Est. Collection Colchagua, Chile – 59,95 v/12 fl
Flot hvidvin med en fyldig og indtagende bouquet af blomster og frugter. Smagen er rig og fyldig med masser af god frugt.
Se den her

Hovedret:
2011 Alamos Malbec Mendoza Catena – 49,95 v/12 fl på tilbud lige nu
Generøs og saftig smag med lagvis af sorte modne frugter blandet med krydrede noter.
Se den her

Dessert:
Burmester 10 Years old Tawny – 79,95 v/12 fl på tilbud lige nu
Frugtig bouquet af sveske, figen, viol og valnød. Rig og intens smag af frugt, mokka og mørk chokolade og lang eftersmag. Nydes let kølig.
Se den her

Med venlig hilsen
Sara Jansen
Philipson Wine
Skjold-Burne
Fra Skjold-Burne har vi følgende 3 bud:

Forret:
Château du Poyet, Muscadet "Sur Lie"
Denne er på tilbud fra 13. maj til 23. juni til 49,75 kr. pr. fl. v. 6 fl.

Hovedret:
Domaine du Mas de la Tour
Denne er på tilbud fra 13. maj til 23. juni til 49,75 kr. pr. fl. v. 6 fl.

Dessert:
Viña Tarapacá, Late Harvest
Her har vi desværre svært ved at holde os inden for budget, og har derfor valgt at foreslå den vin vi mener passer bedst til retten.


Venlig hilsen
Mari-Louise Paustian
Skjold-Burne