Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Spørg om vin


Vin til fyldte og mørk chokolade

Chokolade og vin er som udgangspunkt et vanskeligt match - den fede chokolade nærmest “coater” mundhulen og bitterstoffet i den mørke chokolade er også lidt en dræber ift. vin.

Skal chokoladen ledsages af vin skal det være søde og gerne lidt mørke vine, lidt med undtagelse af et par søde mousserende som vi også vil komme med et par konkrete bud på. Klassikeren til chokolade og chokoladedesserter er moden Ruby/Vintageport der stadig har en godt frugtsmag og er dejlig afrundet. Et frisk bud er den franske udgave af portvinen, Banyuls der typisk er knap så alkoholtung, men stadig har frugt og sødme som en god portvin.

Konkrete forslag
Vi har gået ugens vindere og aov-anmeldelserne igennem og har fundet frem til følgende konkrete forslag:

Vintage Port


Banyuls


Mousserende