Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Spørg om vin


Hvordan laver man vin?

I korte træk laves vinen ved at mosten fra druerne gæres, hvorved sukkeret omdannes til alkohol.

Nedenstående er en meget kort beskrivelse af hvordan henholdsvis hvidvin og rødvin produceres. Vil du gerne have et dybere indblik, kan du se en flot og meget pædagogisk planche der gennemgår alle processerene ved at klikke her

Hvidvin
  • Druerne presses og skindet sorteres fra

  • Mosten gæres hvor sukker omdannes til alkohol

  • Malolaktisk gæring igangsættes hvor syren i vine gøres mere blid

  • Vinen hviler/ lagrer på beholdere (nogle gange på egetræsfade)

  • Vinen tappes


Rødvin
  • Druerne presses svagt

  • Mosten gæres hvor sukker omdannes til alkohol. Garvesyre, aroma og farve trækkes ud af drueskindet (som når man laver te)

  • Drueskindet filteres fra mosten/ vinen

  • Malolaktisk gæring igangsættes hvor syren i vine gøres mere blid

  • Vinen hviler/ lagrer på beholdere (gerne på egetræsfade)

  • Vinen tappes



Rosé
Læs mere her

Champagne og Mousserende
Læs mere her

Portvin og Portvinstyper
Læs mere her