Spørg om vin
|
vin til dadler og pølser i svøb Jeg har engang fået dadler og cocktailpølser i svøb (bacon). Til dette fik jeg en "tyk" sød sherry. Nogen der kan komme med et bud på en sherry der kunne bruges til dette? Eller evt en vin? | |
|
Vi tænker det må den Spanske PX, Pedro Ximénez du har fået. Det er en sherry som er meget anderledes end de tørre sherry vi normalt forbinder med sherry. PX er lavet på tørrede druer, som vi også kender fra Amarone, hvilket giver hyggelige noter af rosiner, dadler, figner. En rigtig hyggevin som passer godt til desserter eller bare til at nyde som dessert i sig selv. PX er ikke så tilgængelig i Danmark men flere speciel handlere har en eller 2 at vælge mellem. Her er et par bud: Don PX Vino Dulce Natural, Laudrup Laudrup har også en Don PX 1985 Gran Reserva som er helt sort, temmelig tyg og meget sød. Pedro Ximenez Sherry Vina 25 -Emilio Lustau, Løgismose God fornøjelse |
|
|
Jeg har snakket med min kammerat som også var der da vi fik det. Han mener det var fra en producent der hed Lustau (ved hjælp af google). Har søgt lidt på ham. Og han laver mange. Så nu er det bare at finde ud af hvilken en af dem det var. |