Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Spørg om vin

Janni
oksefilet på grillen - Antiche Terre Venete ripasso
Hej vinkendere :-)

Vi skal holde fest på lørdag og til hovedretten skal vi have oksefilet på grillen, dertil en del krydrede salater, kartofler, brød mm.

Vi købt vinen "Antiche Terre Venete valpolicella superiore ripasso 2010"

Er der nogen, der kan sige noget om vinen? Vi er kommet lidt i tvivl om, hvorvidt den er god nok. Er der nogen, der har en mening om det?

-Og hvilken temperatur bør vi serverer den ved?

På forhånd tak for hjælpen.
Claus
Hej Janni

Jeg forsøger mig lige som "vinkender".

En Ripasso lyder som et fint match, ud fra flere betragtninger. Jeg kender ikke den specifikke vin du nævner, men generelt kan jeg ikke se hvorfor denne Ripasso ikke skulle passe til.
1. Ripasso har normalt god fylde og strukur, da den har eftergæret på drueskindet fra den noget fyldigere Amarone. Den vil således kunne spille op mod det saftige grillstegte oksekød.
2. Ripaaso har som regel en forholdsvis høj alkoholprocent og dermed lidt sødme. Noget der spiller godt mod de krydrede salater.
3. Min oplevelse er at folk generelt er glade for de alkoholrige Amaroner og Ripassoer, så dine gæster vil nok også sætte pris på dit valg.

Til sidst, pas på ikke at servere den for varmt. 17-18 grader er ideelt, så vil den stå som et friskt modspil til den kraftige mad.

Bon appetit
Claus