Spørg om vin
|
vin til varmrøgt laks med fruktsalat og sennepsovs? vin til varmrøgt pepper laks med fruktsalat og sennepsovs? | |
|
Hej Vivi Varmrøget peberlaks, det lyder godt. Vinmatch til varmrøget laks er lidt krrævende ikke mindst når man ser tilbehøret. Lad os starte med laksen, det er en fed og fyldig fisk. Normalt ville man til en pocheret eller grillet laks foreslå Chardonnay vine. Og hvis det er grillet laks, så gerne en fadlagret af slagsen. Nu taler du om en varmrøget laks, røgen gør fisken salt i smagen, og det kalder på lidt modspil i lidt restsødme i vinen. Tilbehør af frugtsalat og sennepssovs stiller krav til at vinen ikke er for spinkel. Vores umiddelbare bud på vin til denne ret er en Tysk Riesling af auslese kvalitet, evt en Kabinett Riesling med lidt restsødme. Det forunderlige ved disse tyske Riesling vine er at de på en gang har lidt fedme og sødme, men samtidig Rielsingdruens markante syre. Fedmen giver fylde til vinen, en fylde der kan stå imod den kraftige ret, sødmen i vinen spiller fint med den salte røgede laks og går også fint med frugtsalaten. Syren i Rieslingen bryder fedmen i fisken. Læs evt. supplerende et svar der tidligere er givet til Torsk med sennepssovs, et svar der kan være med til at give dig inspiration til dit valg af vin, læs indlæg her. Et alternativ kunne måske være en lidt fed Alsace Pinot Gris, eller en fed oversøisk fadlagret Chardonnay, men disse vine vil ikke på samme måde komplimentere demange elementer i denne spændende ret. Velbekomme og godt Nytår Alt om vin |