Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Spørg om vin


Vin til Nytårsaften
Den store festaften nærmer sig. Om middagen står på sushi, torsk, vildt, bøf, tapas eller andet, vil de fleste nyde vin til maden.

Men hvilken vin er det nu vi skal vælge?

Her er et par eksempler på hvad vinbranchen og brugere har anbefalet i årets løb:

Hummerbisque: Chablis, ikke fadlagret Chardonnay, evt Champagne “Blanc des Blancs” Læs mere

Sushi: Grüner Veltliner, tør Champagne/Cava, Heingauer spätleese. Læs mere

Torsk med sennepssovs: Kabinett Riseling Læs mere

Tapas: Tysk Auslese, Fino eller Manzanilla sherry. Tørre, aromatiske hvidvine, Ribera del Duero rødvine Læs mere

Vildt: Bourgogne, Rhone, Châteauneuf-du-Pape. Læs mere

Oksemørbrad: Afhængig af tilbehør og sauce men f.eks. god Bordeaux vin fra venstre bred (Cabernet Sauvignon), Malbec, god Barbera eller Barolo. Læs mere

Et frækt alternativ til oksemørbraden nytårsaften kunne være en Sparkling Shiraz (mousserende kraftig rødvin). En vin der ikke er så udbredt, men kan købes hos The Wine Company der har den blandt deres nytårsvine, hvoraf man kan smage et udvalg her op til nytår - se kalenderen.

Alt om Vin har i 2012 anmeldt følgende Sparkling Shiraz fra Kjær og Sommerfeldt :

2006 Peter Lehamann, Black Queen, Sparkling Shiraz, 199 kr., 6 stjerner.
Fuldblods festvin for de vovede..
Imponerende, ren, flot og fyldig rødvin. Lækker bærsødme i næsen, iblandet et strejf af eucalyptus. Forfriskende bløde runde bobler. Kombinationen af den koncentrerede Shiraz frugt, sødmen og de bløde bobler er et sandt festfyrværkeri. Skal serveres koldt.