|
Hej Anne
Så vidt vi kan regne ud, må der være tale om en sød dessertvin. Monbazillac er et underdistrikt i Bergerac. Monbazillac er kendt for at lave vine af ædelsøde druer, lavet på samme druer og metode som Sauternes vine. Der laves dog også en smule tør vin i Monbazillac.
Størrelsen på flasken peger også mod en sød dessertvin, måske du på etiketten kan finde en af betegnelserne "Moelleux" eller "Liquoreux", i givet fald, så er det en sød dessertvin. En anden parameter der kan tyde på sød dessertvin er en alkoholprocent på under 11. Farven bør være gylden, på vej mod ravgul, men det vil også ske for en tør hvidvin, men knap så udtalt.
Er der tale om en tør hvidvin vil vinen givetvis være oxideret og udrikkelig. Er der derimod tale om en dessertvin, som vi hælder mest til at tro på, så kan vinen være en stor oplevelse - det kommer an på om den har holdt et godt syreniveau, og ikke er for kraftigt oxideret, og vores anbefaling er at drikke den nu.
Med den alder vinen har ville det være naturligt at prøve den til et stykke blåskimmelost eller en anden kraftig ost. Server den lige omkring 8 grader, og hav iøvrigt en anden vin i klar i baghånden, da der er en vis risiko for at vinen er blevet fad og oxideret.
Skriv gerne tilbage om hvordan det gik!
Mvh
Alt om vin |