|
Hej Susanne
Klassisk ville det være at vælge en hvid Bourgogne (Chardonnaydrue), endda gerne fra det nordlige Chablis distrikt hvor vinene er lidt mere kølige og friske i stilen. De må gerne være let fadlagrede, men ikke til den tunge side, da det vil ødelægge den fine skaldyrssmag.
Du kan også prøve en Chile Chardonnay fra f.eks. Casablanca Valley, hvor nætterne er kølige, og vinen dermed får den sprøde syre, der virker så godt til din hummerbisque. Går du oversøisk med Chardonnay, skal du passe på at de ikke bliver for fede og for "fade" (mangler syre), og at de ikke er for voldsomt fadlagrede.
Da der jo er tale om en nytårsret, kunne en Champagne være et rigtig godt alternativ. Evt. en "Blanc des Blancs" (hvid på hvid druer = Chardonay).
Hvis du virkelig vil overraske kunne du også prøve den engelske mousserende Ridgeview, der netop er lavet på Chardonay druer, og som får fantastiske anmeldelser. Den beskrives som mineralsk, og selvom den er knastør er der en fin sødme i vinen, en sødme der spiller godt til det "salte" skaldyr.
En anden boldgade kunne være en østrigsk "Grüen Veltliner", en drue der er meget aromatisk og er dejlig "sprød". Søg blandt ugen vindere, og du vil finde nogle bud der.
Håber du blev lidt klogere.
God nytår.
|