Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Spørg om vin

Camilla Lindemann
Vin til lam
Jeg skal servere simremad med lam.
Har to slags vin:
en saint emilion grand cru fra 2002 og en bourgogne fra Clos de Feves 1.cru fra 2005.

er der en af de to vine, der egner sig eller skal man over i noget kraftigere?
Venlig hilsen
Camilla Lindemann
Henrik B
Hej Camilla

Jeg ville vælge St. Emilion der passer fint til lam. Ydermere så er den meget sandsynligt drikkemoden nu. Jeg vil mene det er et godt match. Jeg ville ikke bruge Bourgognen på denne ret, den skal bruges til en "Coq au vin" eller noget fuglevildt.

Hvis du skal ud at købe, så er Sydrhone næsten altid godt til lam, uanset prisklasse. Alternativt igen kunne du tænke spansk, Rioja eller Ribera del Duero.

Velbekomme
Frederik Kreutzer
Hej Camilla

Tag mulighed nummer 3: gå ud og shop. Køb enten, som Henrik også foreslår Sydrhone, eller fortag et meget populært valg i øjeblikket: gå oversøisk og vælg en kraftfuld vin med intensitet og saft.

Malbec fra Argentina, Carmenere fra Chile i det lidt bedre niveau. En god Shiraz fra et af de køligere områder i Australien kunne også være en glimrende ledsager.

God fornøjelse med det, og lad os høre hvad du valgte, og hvordan det gik?

Mvh
Frederik Kreutzer
www.VinKreutzer.dk