Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Spørg om vin

Michael
Hvilken Vin til Tunmousse
Hej

jeg skal holde barnedåb og har i den forbindelse bestilt tunmousse til forret men er lidt i tvivl om hvad vi skal vælge af vin der til.

vores budget er mellem 60 -80 kr pr flaske.

har i nogen gode bud.

Hørsholm
Tysk Riesling er den fødte ledsager til Tunmousse - god syre til at gå i spænd med den fede mousse, og samtidig fylde, fedme og sødme til den forholdsvis intense sag.

Konkret vil jeg foreslå vine fra Allendorf i Rheingau. Herfra kommer en lang række gode Rieslingvine i det prislag du nævner. Konkret ville jeg dog godt foreslå: "2008 Winkeler Hasensprung Roter Riesling Kabinett Trocken". Roter Riesling er en helt speciel Riesling sort, der har en særegen "fedme" men med Rielingens karkateristiske syrestruktur. Denne vin koster dog 99 kr. flasken, men klart en overvejelse værd.

Alternativt kunne du overveje en rosé, konkret kunne jeg anbefale "2009 Karlheinz Schneider Rosee Halbtrocken" til 75 kr. Denne rosé har en vis fylde og lidt restsødme, og vil kunne matche din tunmousse.

Henvend dig gerne for yderligere råd og vejledning, og husk jeg jævnligt har har lageråbent om lørdagen, hvor der også er mulighed for at smage lidt forskellige gode tyske vine. Du kan naturligvis også lade dig inspirere ved at tage et kig på min hjemmeside www.tyskvinklub.dk.

mvh

Ole Porsvig
Tysk Vin Klub
Telefon: 20405580

Espergærde
Hej Michael

En del af vejen er jeg enig, men der skal naturligvis portugisisk vin på bordet. Skal det være hvidvin skal vinen have en vis fylde, karakter og frisk syre. Det kommer også lidt an på hvor meget citron du bruger i din mousse. Jeg vil foreslå en vin på den meget lokale Portugisiske drue Fernão Pires. Druen er netop kendetegnet ved at være aromatisk, og give kraft og fylde. Den vin jeg vil foreslå er holdt oppe ved en meget fin syrebalance, der vil matche den fede mousse.

Hvidt forslag: Falcoaria DOC 2007 til 79 kr.
Se den her: http://vinport.dk/tejo-53/hvidvin-55/falcoaria-doc-2007-65.html

En rosé kunne også være et godt alternativ, og her vil jeg foreslå en tør rosé med frugt og fylde - hvad jeg kalder en "madrosé". Her vil jeg foreslå: "Quinta da Vegia 2010". En fyldig og frugtig rosé lavet på den portugiske drue der også anvendes til portvin, Touriga Nacional.
Se den her: http://vinport.dk/do-59/rosvin-123/quinta-da-vegia-2010-503.html

Velbekomme

Og husk iøvrigt at du naturligvis også altid er velkommen til at kontakte os for yderligere forslag og ideer.

mvh
Lars
Vinport
www.vinport.dk
vinport@vinport.dk
Tlf. 49260072

Virum
Er man dristig nok ville en rosé være den bedste til
retten eller, som man gør i Piemonte hvor retten stammer fra, en kølig Dolcetto eller en ung kølig ikke fadlagret Barbera.

Tænker vi på hvide vine: en lettere fadlgret hvid eller en ikke fadlagret hvid med "gennemtrængende smagsprofil": en Pinot Grigio, en Friulano en Verdicchio Riserva en Vermentino fra Toscana

Ciao,

Carlo