|
Øl
Det korrekte til det salte flæsk er vel nok en øl på en gang læskende med sine kulsyrebobler, og samtidig sødt til at komplimentere det salte.
Hvis du vil have vin til så forsøg dig med:
Hvidvin
Tyske auslese vine med lidt restsødme og fylde. Sødmen kan matche op mod det salte flæsk.
Alsace vine på Sylvaner eller Pinot Gris druer, og ikke for tørre. Der er lidt fylde og sødme, men stadig tilpas, men ikke dominerende syre der kan være med til at spille op mod den fede ret.
Rødvin
Her vil vi anbefale de lidt varme alkoholrige sydrhone vine. Endelig ikke garvesyreholdige vine, eller vine der har været på fad. Vinen skal helst være frugtrig og ukompliceret. Vine med en dominans af Grenache vil være at foretrække. Et andet spændende alternativ kunne være vin på Zinfandel druen. Zinfandel vine er normalt dejligt krydrede med et snert af peber netop denne egenskab kunne spille godt op mod flæsk og persillesovs.
Velbekomme
|