Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Spørg om vin


Grillvin, i Californien byder man på Zinfandel
Zinfandel er frugtrig, typisk med smag af boysenbær og blommer, de er dejligt krydrede og garvesyren er normalt dejligt afrundet. Zinfandel giver typisk meget alkoholstærke, og lidt sødmefulde vine. Zinfandel kan variere meget i stil, fra lette frugtrige, til mere tunge og koncentrerede vine.

Den sødmefulde karakter, og glatte garvesyre, kombineret med den krydrede smag gør Zinfandel til en ideel ledsager til barbecue, især til grillpølser, spareribs, kotteletter og til dels til grillet lam. Zinfandel er iøvrigt også et populært valg til pastaretter.

Lidt fakta om Zinfandel
Zinfandel druen er blevet Californiens signaturdrue. Forskning har påvist at druen oprindeligt stammer fra Kroatien, hvor den kendes under navnet Crljenak, men i dag dyrkes den stort set kun i Californien. Primitivo druen der dyrkes i Italienske Puglien er nært beslægtet med Zinfandel, men ikke som hidtil antaget identisk med Zinfandel.

Zinfandel er en udfordrende drue at dyrke. Den er meget sårbar overfor svampesygdomme. Det Californiske klima er tørt, og derfor specielt velegnet til Zinfandel. Zinfandel kom til Californien sammen med guldgraverene i 1850rne

Zinfandel anvendes også til de såkaldte Californiske "blushwines", en let rosévin.