|
Hej Ann
Dit spørgsmål er meget bredt formuleret men her er et par rettesnore:
Generelt er skaldyr meget delikate og du skal være forsigtig med ikke at vælge vine der overmatcher skaldyret. Lette tørre og syreholdige vine er som udgangspunkt en god ledsager til skaldyr.
Riesling er som regel et godt bud som alle kan værdsætte. Gerne en let tysk.
Portugisisk Vinho Verde kan være et godt alternativ, men den er til gengæld meget let og simpel, og derfor kan den have svært ved at følge med hvis skaldyret følges af f.eks en fed eller krydret sauce.
Du kan også vælge en ikke fadlagret Chardonay vin fra et koldklimaområde (koldklimavine har mere sprød syre).
Når vi bevæger os over i skaldyr ledsaget af saucer eller eksempelvis hvidløgsrejer, så kan der være en idé i at gå over i en lidt mere fyldig vin. Måske en Pinot Gris, eller en let fadlagret Chardonay fra et koldklimadistrikt klassikeren er en hvid Bourgogne, men der findes gode alternativer fra eksempelvis Casablanca i Chile.
Er du til det lidt mere udfordrende kan en knastør Champagne være er spændende match.
Andre spændende alternativer kunne være:
Italienske vine fra Soave
Spanske vine på Albarino druen
|