Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Spørg om vin

Per Buch
Dessertvin
Dessertvin. Er der nogen, der har et godt forslag til hvad vi serverer til den italienske dessert Mascapone i stedet for marsala?

Virum
Det her er et tricky spørgsmål. Mascarpone er jo nærmest en blanding af smør og fløde, så jeg antager at mascarponen indgår som en ingrediens i desserten og du ikke spiser mascarponen direkte fra bøtten. Tiramisu er nok den mest kendte og populære dessert hvor mascarpone indgår. En anden populær italiensk anvendelse af mascaporne er på ristet brød og med syltetøj, blandt romere kan man også finde på at gå den salte vej, og servere et ristet brød med mascarpone og anjosfilletter.

Til Tiramisu foreslår jeg altid en kaffelikør der matcher mixet af chokolade og mascarpone.

Til ristet brød med mascarpone og syltetøj der passer Marsala godt, men Sherry, Madeira eller en Malmsey vil også klæde desserten godt.

Det romerske brød skal ledsages af en ung og saftig vin. En ung rosevin eller en saftig Chianti. Skulle jeg gå udenfor Italien ville jeg anbefale en Saumur fra Loire eller en tysk Pinot Noir.
Dorte Pontoppidan
Til "lyse" desserter passer en Muscat de Rivesaltes ofte godt - alt med cremer, citrus, lyse frugter som f.eks. pærer og ferskner er godt med en Muscatvin synes jeg - selv lagkagen bliver bedre!