Spørg om vin
|
Vin til "perlehønebryst stegt med pecorino" mm. Er der nogen der har forslag til hvilken vin/type der er den optimale til følgende ret. Prisniveau max. 500-600. Perlehønebryst stegt med pecorino, serveret med hindbærsauce og kantareller.?? | |
|
Jeg vil gerne hjælpe Michael med et bud eller to. Perlehøne med hindbær sauce nærmest skriger på en god Bourgogne. Det kunne være Louis Jadot Savigny-´Lés-Beaune "La Dominode" fra 2002 til kr. 298,00 pr. fl. Den er fantastisk, moden og blød. Alternativt, hvis han ønsker lidt mere power, så Joseph Drouhin Chassagne-Montrachet "Morgeot" fra 2005 (en fantastisk årgang) til kr. 275,00 pr. fl. Men personligt vil jeg nok foretrække den første. |
|
|
Hej Michael Jeg er helt enig med Melitta, her skal vi have fat I en god Bourgogne. Vi skal have fat i en af de mere lyse og saftige af slagsen, en af de mere raffinerede. Du skal endelig ikke vælge en for kraftig vin til den delikate perlehøne. Pecorinoen giver lidt udfordring, men konkret vil jeg foreslå: Domaine Arnaud Ente, Volnay 1er Cru Les Santenots du Milieu 2007 til kr. 499 Det kan også gøres lidt billigere med en god Chambolle Musigny, konkret vil jeg da foreslå: Digioia Chambolle VV 2006 til kr. 299 Bon appetit Tom |
|
|
Til den sarte perlehøne ville jeg nok vælge en Beaujolais. Det skal være en af de bedre, en Beaujolais cru eller måske blot en Beaujolais villages. Så skal du heller ikke op med så mange penge! Du får virkelig meget Beaujolais for 100 til 150 kroner, og efter min mening er det den rigtige vin til fuglen. |