Spørg om vin
|
Hvilke vine skal dekanteres? Hvilke vine skal dekanteres? Og hvor lang tid i forvejen skal jeg dekantere vinen? | |
|
Der findes ikke et enkelt svar på det her. Dels afhænger det af vinen og dels afhænger det af din personlige smag. Personligt dekanterer jeg unge rødvine for lige at få den skarpeste kant af. Nogle skal kun have en time, andre, fx en ung Chateauneuf du Pape, står gerne fra morgenstunden til om aftenen. Og så er der alt derimellem. Ældre vine kan med held også dekanteres, hvis der er bundfald i flasken. De skal dog sjældent stå og ilte, da smagen så fordamper, men blot renses. Portvin har jeg også dekanteret med held. Hvis jeg ikke kender flasken, så gætter jeg nogle timer før, åbner den og smager. Virker den for sprittet i det, så dekanterer jeg, virker den ikke for sprittet, så lader jeg den stå i flasken med proppen, så der kun kommer lidt ilt ind. Som med alt andet med vin, så anbefaler jeg, at du smager dig frem. Der er intet facit udover dine smagsløg. |