Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Spørg om vin

Lars B
Hvilken vin passer til dyrekølle og vildt
Hvilken vin passer til dyrekølle? Jeg ofrer gerne en god hundredekroneseddel eller endda 2 på projektet.

Herlev
Hej Lars. Vildt som dyrekølle, hare og fasan kalder på vine fra både Bourgogne og Rhone. Til en flad hund er en Grenache domineret vin fra syd-Rhone nok det sikreste valg. Prøv eventuelt Côtes du Rhône 2009 Vieilles Vignes, fra Domaine Saint Damien i Gigondas. En fantastisk dejlig vin som www.vinavisen.dk gav topkarakter med 5/5 stjerner og følgende smagekommentar: "Denne rødvin kunne vi godt lide i smagepanelet. Det er en harmonisk, afrundet vin med dejlig frugt og flot krydderi - enebær, peber og rosmarin."

Venlig hilsen

The Wine Company
(www.thewinecompany.dk)

Rødovre
Til dyrekølle anbefaler jeg gerne Pinot Noir. Vinen skal ikke være for kraftig og overdøve det fine dyrekød. Pinot Noir er tilpas elegant og komplimenterer fint.

Helt Konkret vil jeg foreslå en New Zealandsk Pinot Noir fra Hunters til kr. 139,-
Se den på dette link: http://www.worldofwine.dk/index.php/vine/rodvine/new-zealand/marlborough/hunters-pinot-noir.html

Et spændende alternativ kunne være en Chilensk Carmenere. Carmenere har en karakterisk minaralsk note i smagen. Mineraliteten i Carmenere vil passe godt sammen med "jodsmagen" der typisk er i vildtet.

Konkret vil jeg foreslå Vina Valdivieso Carmenere Reserva til kr. 94,-
Se den på dette link:
http://www.worldofwine.dk/index.php/vine/rodvine/chile/vina-valdivieso/carmenere-reserva.html

Ellers så kig ned forbi i butikken i Rødovre Centrum (indkørsel fra Højnæsvej) så snakker vi om det.

World of Wine
www.worldofwine.dk)
Svend Leth-Møller
Kære Lars, en dyrekølle, der tilberedes med omhu og serveres for gæster, der værdsætter dette sublime måltid fortjener en vin, der matcher vildtsmagen og spiller op til den sarte kødfarve, elegancen, saften og kraften... og saucen, der på samme tid gerne må være kraftfuld uden at dominere. En sådan herreret - der også er for damer - fortjener en elegant, saftig og kraftfuld Châteauneuf-du-Pape som f.eks. fra Domaine de Reveirolles årgang 2007 lavet på 100% Grenache - du vil høre englene synge igen og igen. Gå ind på vores hjemmeside www.elitevin.dk og køb den, men du skal være hurtg, der er kun få på lager lige nu.
Med venlig hilsen
Svend Leth-Møller fra elitevin.dk
PS. Jeg glemte at sige, at den er tildelt Den Franske Lilje 2010
Jens Pedersen
Kære Lars.

Dyrekølle er en spise for guder, og derfor fortjener det også en vin der er ligeså.

Personligt kunne jeg aldrig drømme om at servere en Pinot Noir til vildt, da jeg mener vildt fortjener en kraftig dog stadig afbalanceret vin. Men sådan er vores smag jo heldigvis så forskellige.

Jeg ville sagtens kunne finde på at vælge en Chateauneuf-du-Pape, men mit valg ville falde på
en Muga fra Rioja i Spanien. Denne vin er efter mine smagsløg helt fantastisk til prisen.

http://www.vildmedvin.dk/Muga-Rioja-Seleccion-Especial-2004.aspx

Hvis du er villig til at betale en smule mere ville jeg anbefale en af vinene fra Hacienda Monasterio,
Ribera del Duero. Jeg mener vinene starter omkring 349kr,- hos Sigurd Müller vinhandel i Aalborg. De har ingen netbutik, men der kan læses om vinen her:

http://www.smv.dk/lev.asp?id=monasterio

Disse vine er i sanhed en klasse for guderne, og Peter Sisseck har også en finger med i produktionen her :)

Held og lykke med det

Mvh

Jens