Spørg om vin
|
abrikossorbet hvad serverer man til sorbeter , f.eks abrikossorbet | |
|
Jeg går ud fra at her er tale om en dessertsorbet, og ikke en af de mundrensende man får mellem 2 retter. Til de mundrensende sorbeter er svaret nemlig "ingenting". Dessertsorbeter er typisk søde og syrlige, og det stiller visse krav til vinen. En abrikossorbet er tilmed lidt krydret,og det giver en vis indflydelse på valget. Sorbet generelt, der vil jeg foreslå forholdsvis lette hvide vine med lav alkohol, høj syre og en vis sødhed. Det peger mod Tyskland, Østrig og evt. Loire. Mit bedste bud vil nok være en vin fra Mosel med Auslese, endelig ikke en Botrytis vin som Sauternes da denne vil være for fed. Helt konkret vil jeg til sorbet foreslå: Lieser Auslese Niederberg Helden Goldkapsel 2008 pr. ½ fl. kr. 169. se den her: http://www.domainebrandis.dk/shop/lieser-auslese-niederberg-994p.html Til abrikossorbet kan man dog godt vælge at gå til en spätlese - da krydderiet i abrikosen kan bære en anelse mere power. Hvis du skal bruge mere konkret råd - så kig evt. forbi når vi har lageråbent om fredagen. |
|
|
Sorbet er altid en udfordring. En mousserende Brachetto er sød nok til at kunne følge sorbeten, og skummet vil virke rensende. Alternativt kan du prøve en Rivesaltes, men den kan risikere at blive for dominerende hvis der er tale om lette og lyse sorbeter. |