Spørg om vin
|
Opbevaring af åben vin. Hvor længe kan vin holde sig efter å Er der nogle gode tricks til at opbevare åben vin ? hvor længe kan den holde ? | |
|
Der findes mange tricks til opbevaring af vin. De nemmeste, og dermed også mest brugbare i hverdagen er; 1. "Halvflaske løsningen" Hvis du har en tom ½ flaske, og du i forvejen ved at du vil drikke ca. halvdelen af vinen. Så kan du starte med hælde halvdelen af vinen over på ½ flasken, og proppe den til. Hvis du sørger for at ½ flasken er fyldt, vil vinen på ½ flasken kunne holde månedsvis på denne måde 2. Vacumpropper Der findes flere producenter af vacumpropper. Når du er færdig med din vin, og der er en rest tilbage, sætter du vacumproppen i og pumper luften ud af flasken. Hvis du sætter flasken på køl, vil den typisk kunne holde 2-5 dage, alt efter hvilken type vin der er tale om. 3. Sæt vinen på køl Uanset om du har vacumpropper eller om de blot sætter den almindelige prop i, kan det altid svare sig at sætte vinen på køl, da udviklingen foregår langsommere på køl. En åben vin der efterfølgende er lukket til med den oprindelige prop/skruelåg vil på køl normalt kunne holde 1-3 dage, igen afhængig af hvilken type vin der er tale om. Der findes også mere tekniske opbevaringsmetoder af åben vin, eksempelvis kan man "lægge" et beskyttende lag kulsyre henover overfladen på vinen, en metode der ofte ses anvendt på vinbarer mm. Håber du fik noget inspiration - og måske der er andre der kan komme med yderligere tricks? |
|
|
Personligt bruger jeg med stor succes et produkt der hedder Wineguard til at konservere mine åbnede vine. Jeg tilsætter et lille pust af CO2 fra min Wineguard sprayflaske. Kulsyren i flasken er tungere end ilt, og lægger sig som et beskyttende lag henover vinen. Kulsyren danner en barriere så den almindelige luft ikke kommer i kontakt med vinen, og vinen dermed ikke nedbrydes ved oxydering. Vine konserveret på denne måde holder sig snildt friske i en uge. Jeg forhandler selv wineguard. En sprayflaske giver op til 200 konserveringer og koster kr. 85,-. (50 øre pr. konservering!). Find mig på www.annisse-vingaard.dk Jeg ved at en del vinbarer bruger kulsyre på samme måde, for at sikre vinene længere levetid efter åbning. |
|
|
En del danske vinbønder bruger kulsyre til at beskytte deres vine. Især i.f.m. hvidvinsproduktion kan denne beskyttelse være med til at holde vinene friske. Vi har oplevet at selv ved kortere tids opbevaring er der forskel på vine beskyttet med Wineguard. Vinen holder sig ganske enkelt mere frisk når vi har tilsat et pust CO2. På Dansk Vincenter forhandler vi Wineguard til kr. 85,- pr. flaske med op til 200 konserveringer. www.vincenter.dk |
|
|
Hej. Der findes forskellige metoder. Du kan med en Preservino nemt og hurtigt ligge lidt nitrogen ned i flasken. Du kan også bruge Aut2Vac som automatisk pumper luften ud af flaskern. Til lidt større brug er der forskellige dispensermaskiner som kan styre på temperatur og konservere vinen samtidig. Du kan se mere på www.vintagekeeping.com Med venlig hilsen VintageKeeping A/S |