Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Spørg om vin

Henrik W
Vinene til klassisk påskelam?
Vi er lige igang med at kikke på påskens menu og har fundet en spændende opskrift på den klassiske lammekølle med bl.a hvidløg og diverse krydderier. Lam er jo en forholdsvis "fed" spise med karakteristisk smag, hvad kan I anbefale af: meget gerne utraditionelle vine til lammeretter?
Steen, The Wine Company ApS
Hej Henrik.

Lam kalder traditionelt på syd-Rhonevine - eller syd-Rhone inspirerede vine - der på fornem vis matcher de krydderier, som man traditionelt bruger til lam såsom rosmarin og hvidløg. Vine baseret på Grenache, Syrah og Mourvedre er som regel perfekte match til lammekølle og lammeryg.

Hos The Wine Company anbefaler vi følgende tre rødvine til Påskens lammeretter:

Chateau Guiot, Costieres de Nimes 2009 (60 % Grenache og 40 % Syrah) til kr. 50/flaske.

Domaine de Cristia, Côtes du Rhône 2008 (80% Grenache og 20% Syrah) (5/5 stjerner hos www.vinavisen.dk) til kr. 60/flaske.

Domaine Rouge-Bleu, Cuvée Mistral, Côtes du Rhône 2007 (71% Grenache 19% Syrah, 8% Mourvedre og 2% Roussanne)
* 91 points Wine Spectator
* Årets grillvin 2009 hos www.vinforum.dk
* Testvinder i Gastro august 2009
Pris kr. 90/flaske

Virum
I de italienske regioner hvor man spiser meget lam (Lazio Sardinien Apulien) er vinvalget lidt forskelligt men har til fælles en vis "lethed".

Forklaringen må være at lam er et "fedt" spise og at man foretrækker vine der har masser af smag men som også "renser" munden. Hvis vi ser bort fra det geografiske ville jeg anbefale vine i den stil: fyldige, runde men ikke overalkoholiske:

(1) Chianti i bast : 2007 Carlomagno Chianti Classico DOC 1,5 liter fra fattoria di Luiano 185,- kr ( 148,- ved køb af 6)

(2) Iltappocorona , Vino da Tavola fra Cascins Baricchi 85,-

(3) Zanovello 2006 Colli Euganei DOC 69,-

Skal der absolut være power på men stadigvæk lidt kølig elegance:

(4) Primitivo di Manduria DOC 2007 DOC Morella (85,-)

Ciao,

Carlo

Holte
Vine fra Ribera del Duero, der er lavet på Tempranillo druen, passer ligeledes fortræffeligt til lam.

Vi kunne anbefale følgende til påskelammet:

Comenge 2003 fra Ribera del Duero til 119,00 ved 1 stk. / 109,00 ved 12 stk. (5/5 stjerner hos www.vinavisen.dk)

Comenge 2004 fra Ribera del Duero til 140,00 ved 1 stk. / 130,00 ved 12 stk. (5/5 stjerner hos www.vinavisen.dk og 91 point fra Robert Parker)

Comenge Don Miguel Reserve 2004 235,00 ved 1 stk. / 225,00 ved 12 stk. (5/5 stjerner hos www.vinavisen.dk)

Comenge Biberius 2008 til 65,00 ved 1 stk. / 55,00 ved 12 stk.

Virum
Hej Henrik

www.vinmand.dk
jeg kan kun foreslå dig nogle gode krydret vine som dem vi har fra Tunesien og der kan man da kun sige de har forstand på at lave lam. vi har solgt mange af de vine til Restauranter hvor de serverede den netop lam og kalvekød.

1. Soltane Rouge 2006 13,5 % kører på super tilbud pt. består af
Syrah - Mouvédre - Carignan altså alle de druer man siger passer til lam.

bruger den selv når jeg laver Cous-Cous til venner

http://vinmand.dk/soltane_06_tunesien.html

2. Kurubis rouge 14,5 % super rødvin man skal lede længe efter, for at finde en så kraftig og lækker rødvin til den pris. den består af 64 % Syrah - 36 % Mouvédre igen druer som passer til lam.

gå på opdagelse i de arabiske vine de er vær at gå efter.

God Påske Vinmand
.
-