Spørg om vin
|
Grillet vildsvin Jeg holder en lille havefest i Pinsen, og helsteger et vildsvin på en lukket grill. Jeg krydrer udelukkende med salt og peber. Tilbehør er kartofler i alle afskygninger. Er der en der har gode forslag til vine? | |
|
Et godt bud kunne være en god Rioja fra en af modernisterne, f.eks. Bodegas Luis Alegre, en Crianza, men en Roble fra Ribera del Duero ville heller ikke være af vejen. Eller - hvis man kan lide lidt "syrebid" - måske en god østriger, en Blaufränkisch eller en Zweigelt. Men der er mange muligheder. En god Dolcetto fra Piemonte ville heller ikke være ringe. |
|
|
Rhône... Når jeg hører grillet vildsvin, så tænker jeg straks på Sydrhône. Sådan et helstegt dyr fortjener som minimum en god Côtes du Rhone villages, og personligt ville jeg nok vælge at gå skridtet videre og købe en god Chateau Neuf du Pape. |
|
|
Hej Stig jeg havde selv købt en vildsvin kølle i Inco og jeg serverede følgende vine. 1. Clos de Beyliere Rouge druesorter Syrah - Pinot Noir- Gamay fra det nordlige Rhone kraftig vine på 14 %. Saint Romanée Rouge fra det Nordlige Rhone på 14,5 druesort Syrah kraftig vin med masser af bær smag som passer godt til vildsvinet hvilket de også gå på jagt efter i Drôme i det Nordlige Rhone. du kan også hvis du vil derop af prøve en l'égrégore Saint- Joseph 2007 14 % druesort Syrah det er en lækker rødvin og så er den til at betale. http://vinmand.dk/legregore_saint-_joseph_07_frankrig.html God Fornøjelse Vinmand. læs mere om de vine jeg har nævnt på www.vinmand.dk |
|
|
Enig! Rhône er et perfekt match. Forslag kunne være: Domaine de Piaugier (De 90 Største vine fra Rhône-dalen): Sablet Rouge 2006 - 89,- (Grenache/Syrah). Sablet "Le Rêve de Marine" 2006 - 149,- (100% Syrah, 2 år på fad). Domaine Raspail Ay (De 90 Største vine fra Rhône-dalen): Gigondas 2007 - 145,- v. 6 fl (92 RP). Domaine Courbis (Robert Parker: Excellent producer): Cornas "Champelrose" 2006 - 245,- (90 RP). Hilsen - www.genereux.dk |