Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Spørg om vin

Anja W
Stillevin
En stillevin, en vin der er lavet på champagne druer uden bobler ( er laver i frankrig syd for carcasonne!)Kan en sådan købes i danmark ??

København K
En vin på champagnedruer må være en vin på chardonnay eller pinot noir og syd for Carcassonne må være i Languedoc. Der kan vist kun være tale om en vin de pays, da hverken chardonnay eller pinot noir er traditionnelle druer i Languedoc.
Anja W
Tak for svar! Det er Languedoc...Og Druen er en man bruger til de mousserende i området. Stillevinen - er fra et vinhus ejet af et engelsk ægtepar, som har dyrket vin i mange år .. en af deres vine er opkaldt efter deres søn. De laver mouserende, som røde og hvide vin. Jeg kan hverken huske navn eller drue, men stillevinen gik direkte ind på langtidshukommelsen - for den var i mine smagsløg et fantastisk bekendtskab. Derfor ville jeg gerne vide om man kan købe noget af samme slags her i Danmark .. Men måske er det et eksperiment fra vinhusets side ?? med venlig hilsen "

København K
Så tror jeg , at den mousserende vin er "Blanquette de Limoux".
På Gyldendals åbne encyklopædi kan du finde følgende tekst:
Blanquette de Limoux, hvid, mousserende vin, produceret efter champagnemetoden. Den avles på lidt over 3000 ha ved byen Limoux mellem Toulouse og Perpignan, og den årlige produktion er på ca. 8 mio. flasker. Vinen laves af druerne chardonnay, chenin og især mauzac, hvis hvidplettede løv er årsag til navnet blanquette. Vinen hævdes at være den ældste mousserende vin i Frankrig; den blev fremstillet af benediktinermunke i 1531
Linket er:
http://www.denstoredanske.dk/Mad_og_drikke/%C3%98l,_vin_og_spiritus/Fransk_vin/Blanquette_de_Limoux

Desvære kan jeg ikke hjæpe dig med en importør, men du kan da prøve at google druesorten "mauzac"
Anja W
Tak for indslag og indleven!
Der er nu ikke tale om `Blanquette de Limoux´- kender den godt...Der kommer mange skønne mousserende vine fra det område. Den bedste synes jeg, er `Robert`, fra området nord for Limoux, syd for Carcasonne. Lavet af en borgmester ved samme navn :) .. Absolut et besøg værd, vingården ligger også meget natursmukt, hvis man er på disse kanter - ja jeg foretrækker en `Robert`fremfor Champagne til hver en tid, men det er selvfølgelig efter smag og behag..

Men det er højest sandsynligt at druen til stillevinen skal findes mellem de druer du nævnte - det skal jeg efterfølge - TAK. Dog spørgsmålet om der sælges såkaldt stillevin, en vin lavet på druer som normalt bruges til mousserende, her i Danmark, må så blive et nej, kan jeg forstå??!
med venlig hilsen