Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Spørg om vin

earth2earth
Kan man finde/købe ice vin i butik i Danmark?
Skriv dit indlæg her.

Rødovre
Du kan købe Icewine fra Østrig hos World of Wine i Rødovre Centrum 20, vi sælger icewine fra Hafner og Allram!
Ole Porsvig
Man kan købe eiswein hos www.tyskvinklub.dk

Frederiksberg
Du kan købe icewine hos Frederiksberg Vin Peter Bangs vej 74, 2000 Frederiksberg. Vi har mange forskellige, fra flere lande, også sparkling. Ring 38878670 og få en snak med vores vinhandler.
TD
Det er muligt at købe canadisk ice-wine hos Damgaards Vinhandel i Skævinge.

Lidt viden om Eiswein.

Eiswein er en speciel type sød vin, som oftest er den kendetegnet ved at have en meget markant syre, som spiller fantastisk sammen med sødmen i vinen.

Den hedder Eiswein, da druerne skal høstes ved temperaturer på 8 graders frost, eller koldere. Vandet i druerne krystaliseres ved kuldegraderne, så når mosten presses får man den rene og koncentrerede most med syre og sukker, og vandet bliver tilbage som iskrystaler. Timingen af høsten er meget vigtig ved Eiswein, og foregår typisk i November eller December. Der høstes altid tidligt om morgenen før solen står op. Der er rapporter om høst foretaget den 1. januar, så vigtig er timingen af denne meget eksklusive og kostbare drik.

Oprindeligt er det Tyskland og Østrig der er kendt for denne type vine. Canada er i de senere år kommet godt med, og producerer en del Icewine efter samme principper.

Eiswein prædikatet kommer fra druer der er høstet ved 8 graders frost. I nyere tid er man begyndt kunstigt at skabe "frysekoncentration" også kaldet "kryoseekstraktion" ved at køle druerne efter høst. Denne metode skulle efter sigende anvendes af flere Sauternes producenter.

Normalt er Eiswein lavet af grønne druer, men der findes enkelte røde Eiswein på markedet.

Eiswein bruges gerne til kager og bærdesserter, men er også særdeles velegnet til lagrede ost, hvor man får et godt mix af sødt og salt.
Søren
Du kan pt købe det på tilbud i Lidl, tro det er til 49kr....

Frederiksberg
Icewine eller eiswein kan købes hos Brdr. D's Vinhandel, frederiksberg eller på www.dvin.dk Her findes der flere fra tyskland & østrig.