Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Spørg om vin

Torben
Vin til suppe, varme, stærke supper ?
Vin til suppe. Min favorit supper er en dejlig varm og stærk suppe med kikærter, spinat, hvidløg og chili.
Har prøvet med søde vine men er åben for nye forslag.

København V
Til en stærk "thai"-krydret suppe er en Gewurztraminer det oplagte valg, men hvorfor ikke prøve en spansk hvidvin lavet på Verdejo-druen. Den vil helt sikkert med sin urtede friske smag være det perfekte valg til din suppe.

En almindelig opfattelse er at man ikke sætter vin til suppe - hvorfor supplere vædske med vædske?

Her skal man være lidt åben, og tænke på hvordan smagen og strukturen i vinen kan komplimentere suppen. Som grundregel kan man lade vinen følge "hovedingrediensen" i suppen. Er der således tale om skaldyrssuppe, så overvej en af de typer du i forvejen vælger til skaldyr. Du skal dog være opmærksom på at konsistens og krydring af suppen også har betydning for dit valg.

I tilfældet med de stærke supper som Torben efterspørger her, så er hovedreglen at vinen ikke må være tør, vinen skal helst have en smule sødme. FiniVin kommer med et spændende bud om en Gewurztraminer, men en tysk spätlese eller måske en haltør/halvsød vin fra Loire dalen kunne også være nogle gode bud - eller endog en halvtør/sød Pinot Gris fra Alsace.