Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


De bedste Julevine under 100 kr., julen 2022

Test af julevine - under 100 kr.

Vi bringer de bedste vine i testen af vine under 100 kr. her:
(se vinene til over 100 kr. andetsteds på siden)

Catena Malbec 2015, Mendoza, Argentina
6 stjerner
99,95 kr. hos Philipson Wine
Smagsnoter: Nyristet kaffe, friskkværnet peber, harmonisk perfekt modnet og saftig frugt. Flintet mineralsk afslutning. Harmonisk vin med mange facetter der giver plads til fordybelse. Klassevin - et regulært kup.

Trivento, Golden reserve Malbec 2019, Mendoza, Argentina
6 stjerner
89 kr. hos Kvickly og Superbrugsen
Smagsnoter: Mørke modne sprøde brombær, ristet smør og karamel, ristet træ og kamfernoter. Intens og fyldig vin. En fin mineralsk og salt note træder frem i den sødmefulde frugt. En vin der checker alle bokse af ift til den danske julemad. Absolut blandt de bedste julevine under 100 kr. i vores test.

Henri Dubois, Grenache Noir 2019, oak aged, Vielles Vignes, Frankrig
6 stjerner
70 kr. v. 3 stk hos Skjold Burne
Smagsnoter: Generøs og frugtdreven vin med noter af boysen- og brombær. Det er en rig og cremet vin med en god smidighed. Den har en fin finish med flintede mineralske noter der giver vinen lidt kant. Den høje alkoholprocent, 15%, giver en vis sødme og også mundrensende effekt. Stærk kandidat til at være årets bedste julevin i sin prisklasse.

Cantarelle 2017, Valpolicella Ripasso, Italien
6 stjerner
99 kr. v. køb af 6 stk. hos A Vinstouw
Smagsnoter: Brombær, mørke kirsebær, ristet kaffe og let patineret læder. Afstemt og behagelig mundfylde. Afrundes af urtede og flintede noter. En dejlig helstøbt og harmonisk mellemfyldig vin med fin integreret frugtsyre der virker dejlig livgivende.

Niel Bester, Cellarmasters selection 1st edition, Paarl, Sydafrika
5 stjerner
99,95 kr. v. 6 stk hos Jysk Vin
Smagsnoter: Dyb, mørk, solmoden frugt, karameliserede noter og vanilletoner. Man er ikke i tvivl om at denne vin er fadlagret! Det hele bakkes op af en en imponerende frugt og en livgivende syre. Hvid peber og fine herbale noter afslutter en herlig oplevelse. 5 store.

Domaine Mur Mur Ium, Cuvee Niels Oscar 2019, Ventoux, Frankrig
5 stjerner
95 kr. hos Holte Vinlager
Smagsnoter: Harmonisk duft af mørke modne bær, grøn peber, lidt ristet kaffe. Cremet og rund vin der giver en god oplevelse af den mørke, søde og modne frugt. Et spark af frisk frugtsyre der gør vinen spændstig. Alt i alt en dejlig harmonnisk vin.

Tenute Girolamo, Monte dei Cocci 2019, Appassimento. Puglia, Italien
5 stjerner
99 kr. hos Kjær og Sommerfeldt
Smagsnoter: Intens frugt af modne brombær, let menthol og grønne stilke. Vine har en behagelig sødme og fin integreret syre. De 15% alkohol er velintegreret i vinen og vil virke mundrensende til den fede julemad. Et godt bud på årets julevin.

Emporium 2020, Appasimento, rosso Salento, Italien
5 stjerner
90 kr. hos Skjold Burne
Smagsnoter: Behagelig og harmonisk næse af solbær og kirsebær, lidt ristet kaffe og grøn peber. Solmoden og sprød frugt. Vinen er meget rund og harmonisk og rundes af en fin alkoholsødme. God til den dansk julemad.

Santa Carolina, assemblage 2019, Gran Reserva, Colchagua, Chile
5 stjerner
65 kr. hos REMA 1000
Smagsnoter: Solmoden frugt af solbær og hyld, hyldeblade og let menthol. Dejlig frugtdreven, krydret og loaded med krydderurter og hyldekviste. Rigtig meget vin for pengene, svært at finde bedre i dette prisleje.

Domaine De Javone 2020, La Première Pente, Côtes du Rhône, Frankrig
5 stjerner
79 kr. v. 6 stk hos Kjær og Sommerfeldt
Smagsnoter: Let reduktiv næse (let hengemt), der hurtigt fortager sig når vinen får ilt. Fin frugt af boysenbær, lædernoter, let flintede noter og grønne urter. En fin lille garvesyre og spændstig og krydret afslutning giver vinen kant.

Chateau la Bastide, Tradition 2018, Corbieres, Frankrig
5 stjerner
85 kr. hos Holte Vinlager
Smagsnoter: Solmoden intens mørk frugt af kirsebær og blommer. Karamelnoter og ristet kaffe. En intens sag med mærkbare 15% alkohol der vil skære godt igennem det fedmefulde danske julemåltid. Alt i alt en god vin til julemiddagen.

Santa Carolina, Cabernet Sauvignon, Reserva de familia 2017, Maipo, Chile
5 stjerner
85 kr. hos REMA 1000
Smagsnoter: En klassisk Cab. S fra Chile. Lækker rund, cremet solmoden frugt. En fin garvesyre og fin afslutning med en fin frugtsyre. God intensitet og solbærblade og grøn peber.

Sartori 2019, Valpolicella Ripasso superiore, Italien
4 stjerner
99,95 kr. hos AMKA henviser til nærmeste forhandler
Smagsnoter: Harmonisk frugtdreven vin med noter af hindbær og boysenbær. God mundfylde, fin krydret afslutning og en også en god integreret let grøn syre. Harmonisk og veldrejet Ripasso.

Manadero Garnacha, Parajes del Vino 2018, Spanien
4 stjerner
89 kr. v. 6 stk hos Vinogvin.dk
Smagsnoter: Rig og givende med mørk moden frugt af brombær, integrerede fadnoter af vanille, kokos og chokolade. En herlig rund og frugtdreven vin med god fylde der kan matche den danske julemad. 4 sikre.

Romain Duvernay 2018, Cairanne, Frankrig
4 stjerner
99 kr. v. 6 stk hos Andrup Vin
Smagsnoter: Intens dyb moden mørk frugt, herbale noter. Et touch af krudtslam der stille og roligt aftager når vinen står lidt i glasset. Noter af laurbærblade og teblade.

Sartori, lAppasione, Rosso Trevenezie, Italien
4 stjerner
75 kr. hos AMKA henviser til nærmeste forhandler
Smagsnoter: Kirsebær og let lædernote i næsen. God frugt af kirsebær. Grøn peber og et let stilket/flintet og grønt indslag. Bør dekanteres.

Colombelle selecion 2020, Cotes de Gascogne, Frankrig
4 stjerner
65 kr. v. 12 stk hos Erik Sørensen vin
Smagsnoter: Kongen af Danmark, hindbær og boysenbær. Frugtdreven, cremet mild og rund vin.


Vinene er smagt blindt og bedømt på en skala op til 6 stjerner, bedømt på pris/kvalitetsforhold. Smagningen er foretaget november 2022. Kun de bedste af vinene i testen er beskrevet her. Priserne er som oplyst af leverandør, og er typisk tilbudspriser. Vinene er gratis prøver fra leverandøren