Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


De bedste Julevine under 100 kr., julen 2021
Test af julevine - under 100 kr.

Vi bringer de bedste vine i testen af vine under 100 kr. her:
(se vinene til over 100 kr. andetsteds på siden)

Jean-Louis, Grande reserve 2019, Cotes du Rhone, Frankrig
6 stjerner
79 kr. v. 6 stk hos Holte vinlager
Smagsnoter: Engelsk lakrids, brombær, krydderurt/garrique og blomstrede noter. Lækker vin med cremet mundfylde et limeagtiigt flintet mineralsk bid med boblende pebernoter. Her er mindelser om de langt dyrere "cru" vine fra Rhone.

Buti, Reverdito, Barbera dAlba 2019, Italien
6 stjerner
100 kr. v.6 hos Erik Sørensen Vin
Smagsnoter: Let støvet næse med noter af hvid peber. Grøn peber og stilkede noter. God frugtsødme med forfriskende syre. Smidig og cremet mundfylde med noter af kirsebær og tobak. Flintet mineralsk bagtæppe. Veldrejet og komplet vin.

La Celestina 2018 Crianza, Ribera del Duero, Spanien
6 stjerner
100 kr. v. 6 stk. hos Erik Sørensen vin
Smagsnoter: Wow her vækkes interessen fra start. Solbær, smørristede svampe, ristet træ og noter af skovsyre. Lækker mundfylde med en god og moden garvesyre, forfriskende frugtsyre og fine flintede mineralske noter. Klassevin i prisklassen.

Asenjo Manso, Crianza 2018, Ribera del duero, Spanien
6 stjerner
90 kr. hos D Wine
Smagsnoter: Fine noter af ristet kaffe, harmonisk frugt af blåbær. God mundfylde med let udtørrende tanniner. Grafit og en fin tørvet saltet mineralsk finish. Harmonisk veldrejet vin og et scoop til prisen.

Clos St Antonin 2019, Cotes Du Rhone, Frankrig
5 stjerner
99,95 kr. v.6 hos Jysk Vin
Smagsnoter: I næsen er der masser af solmoden frugt af blommer og boysenbær, Vinen er frugtdreven og meget cremet og smidig. Vin har en lang eftersmag der rundes af med fine pebrnoter.

Impavido Sangiovese Appassimento 2020, Romagna, Italien
5 stjerner
99 kr. v.6 hos Andrup Vin
Smagsnoter: Generøs vin vin med intens mørk moden frugt. Brombær, ristede noter af kaffe. Smørristet karamel. Potent vin med en god portion alkohol. God vin til den danske julemad.

Eclipse, Old vines Zinfandel 2018, Lodi, Californien
5 stjerner
89 kr. hos Kjær og Sommerfeldt
Smagsnoter: Blomstrede parfumered noter af boysenbær. støvet hvid peber. Sødmefuld og cremet vin. Er du glad for Zinfandel druen er dette så abslout et fint bud på din julevin.

Viña Mayor, Tempranillo Crianza 2018, Ribera Del Duero Spanien
5 stjerner
99 kr. hos Kjær & Sommfeldt
Smagsnoter: God bouquet af ristet træ, vanille, brombær. God spændstig frugt en god struktur med nogen, men fin moden garvesyre. Harmonisk og velstøbt vin.

Proelio Crianza, Rioja 2016, Spanien
5 stjerner
99 kr. hos InterWineDK
Smagsnoter: Generøs solmoden sødmefuld mørk frugt. Vinen er meget frugtdreven og er fin afstemt med en fin garve- og frugtsyre. På finalen kommer et let flintet touch af grafit og nyspidset blyant.

Campellaia, Signature Cuvee 2017, Rosso Benevento, Italien
4 stjerner
83,33 kr. v.3 hos Supermarco
Smagsnoter: Boysenbær. Efterårs skovbund med muldede noter. Patineret læder og tobaksglade. Harmonisk mellemfyldig vin med en fin afrundet garvesyre.

Governo, Rosso Toscana 2019 Italien
4 stjerner
83,33 kr. hos Supermarco
Smagsnoter: Generøs næse med hindbær og boysenbær og noter af kongen af Danmark bolche. Harmonisk meget vellavet vin med en god portion alkohol og nogen frugtsødme. Ikke så mange dikkedarer, bare god.

E. Guigal Cuvee Philipson 2016, Cotes du Rhone, Frankrig
4 stjerner
79,95 kr. v. 6 stk hos Philipson Wine
Smagsnoter: Brombær og boysenbær, ristet træ/kaffe, kamfernoter. Mellemfyldig vin med smooth og cremet karakter afrundet med let flintede noter og et skud hvid peber.Alt om vin inviterede branchen til at sende deres bedste bud på julevine hhv. under og over 100 kr. Vi bad om vine der kan matche den danske julemad med and, flæskesteg, brune kartofler, rødkål, surt og kraftig sovs.


Vinene er smagt blindt og bedømt på en skala op til 6 stjerner, bedømt på pris/kvalitetsforhold. Smagningen er foretaget november 2021. Kun de bedste af vinene i testen er beskrevet her. Priserne er som oplyst af leverandør, og er typisk tilbudspriser. Vinene er gratis prøver fra leverandøren