Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Bedste vin til lammekrone, over 100 kr.

Test af vin til lammekrone - over 100 kr.

Alt om vin inviterede branchen til at sende deres bedste bud på vin der matchede hvidløgs- og rosmarinmarineret lammekrone.

Vi bringer de bedste vine i testen af vine over 100 kr. her:
(se vinene til under 100 kr. andetsteds på siden)

Catena Alta, Malbec historic rows 2015, Mendoza, Argentina
6 stjerner
249,95 kr. v. 6 stk hos Philipson Wine
Smagsnoter: Lækker afstemt frugt af blåbær, ristet kaffe, grøn peber, timian og oregano. Afstemt finkornet garvesyre bakket op af en fin frugtsyre. Vinen har en nærmest sprudlende minralitet af skiffer og flint. Koncentreret og velafstemt topklasse vin.

Marconte 2016, Barolo, Italien
6 stjerner
179 kr. hos Supermercato
Smagsnoter: Mørk moden frugt, ristet kaffe, stilkede noter, sort peber og charcuteri og bolværk. Fint hint af kamfer. Intens frugt, stringent tørvet garvesyre. Wow for en Barolo!

Fontanafredda 2017, Barolo, Italien
6 stjerner
139 kr. hos Kvickly og Superbrugsen
Smagsnoter: Patineret læder, kirsebær, kirsebærsten og marcipan. Laurbærblade, graffit og ristet kaffe. Let sødmefuld Barolo der er let, luftig og elegant. En vis portion garvesyre der giver modspil. Let prikkende og livgivende mineralsk indslag (flint og lime). Absolut en vinder til lammekødet.

Ch. Fleur de Jean Gue 2018, Lalande de Pomerol, Frankrig
6 stjerner
200 kr. hos Skjold Burne
Smagsnoter: Solbærblade, grøn peber, ristet kaffe og fine kamfernoter. Velpoleret vin med god garvesyre, friskhed og med en flintet mineralsk afslutning. En vin der bør nydes i store glas.

Ch. Mayne-Vieil 2018, Cuvee Alienor, Fronsac, Frankrig
5 stjerner
130 kr. v. 6 stk hos Erik Sørensen vin
Smagsnoter: Solbær, solbærblade og et herligt indslag af mørk chokolade fra en velintegreret fadlagring. Vinen har en god garvesyrestruktur. En vin i flot balance.

Arzuaga crianza 2018, Ribera del Duero, Spanien
5 stjerner
189 kr. v. 6 stk hos Jysk Vin
Mørk chokolade, lækre sprøde og perfekt modne efterårsbrombær. Grøn tobak Rank og velintegreret garvesyre der giver vinen en god struktur. Afslutningsvis et godt skud peberkrydderi. Stor vin.

Philipp Lang Spaetburgunder, Spaetlese 2014, Baden, Tyskland
5 stjerner
149 kr. hos Rudersdal Vin
Smagsnoter: Kirsebær, kirsebærsten, laurbærblade og grøn tobak. Elegant, let og luftig veldrejet vin der vil komplimentere en fin lammekrone.

Ch. Leoube 2020, Le secret de Leoube, Cotes de Provence, Frankrig (rosé)
5 stjerner
199 kr. hos Kjær og Sommerfeldt
Smagsnoter: Eksplosiv aromatisk duft af blomstereng, lyng og honning. Fine citrusnoter, skovbær og ribs. Til lamekronen med grønt tilbehør.

Massal 1945, Clos de Luz 2016 Carmenere, Rapel, Chile
4 stjerner
129 kr. v. 6 stk hos Andrup vin
Smagsnoter: Hyldekviste, grøn peber og hyldebær. Let animalske noter (brett), Frugtdreven og dejligt læskende vin.

Piedra Prohibidia 2018, Garnacha, Toro, Spanien
4 stjerner
119 kr. v. 6 stk hos The Wine Company
Smagsnoter: Frugtdreven med snert af ristet kaffe, og medicinskab. Meget rund og smidig vin med en fin peberkrydret afslutning.
- o -

Vinene er smagt blindt og bedømt på en skala op til 6 stjerner, bedømt på pris/kvalitetsforhold. Smagningen er foretaget marts 2021. Kun de bedste af vinene i testen er beskrevet her. Priserne er som oplyst af leverandør, og er typisk tilbudspriser. Vinene er gratis prøver fra leverandøren