Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Anmeldelse: Bedste Champagne til nytåret

Test af Champagne vine til nytåret 2020/ 2021.

Alt om vin inviterede branchen til at sende deres bedste bud på Champagne der passer som aperitif og evt. til forretten. Vi inviterede branchen til at sende hhv. de bedste mousserende og de bedste Champagne.

Vi bringer de bedste vine i testen af Champagne her:
(se anmeldelse af de bedste mousserende andetsteds på siden)


Charles Mignon, Cuvee Comte de Marne, brut, Champagne grand cru, Frankrig
6 stjerner
375 kr. hos Skjold Burne
Smagsnoter: Granny Smith, citrus og lime, krydderurter og flintede noter. Meget vedholdende vin med en skarp og præcis syre, og markante mineralske noter. Virkelig veldrejet Champagne. Charles Mignon præsterer igen og igen i vore blindtests.

Sublime 2012, blanc de blancs, Champagne grand cru, Frankrig
5 stjerner
349,95 kr. hos Philipson Wine
Smagsnoter: Dybe noter af kvæde og nedfaldsæbler. Smørristede svampe og brioche. Fyldig vin med en energisk mousse og en knivskarp og præcis syre, citrusnoter, og markant mineralsk kalket finish. Alt det vi godt kan lide ved en Champagne.

Philippe Nantheuil, brut, Champagne, Frankrig
4 stjerner
179 kr. hos Kjær og Sommerfeldt
Smagsnoter: Svampe, skovbund og nedfaldsæbler. Intens og ganske forførende vin med en god snert af citron og lime. En fin kalkethed der giver en pæn finish.

Bonnaire, blanc de blancs, brut, Champagne grand cru, Frankrig
4 stjerner
325 kr. hos Erik Sørensen Vin
Smagsnoter: Skovbund, champignons og et strejf af kamille. Flot stålsat syre og saltede mineralske noter der giver vinen karakter og gør den til en fin repræsentant for Champagne.

Saint-Reol 2008, brut, Champagne grand cru, Frankrig
4 stjerner
349 kr. v. 6 stk. hos Andrup Vin
Smagsnoter: Hasselnød og champignons og kvæde. En fyldig og relativ kraftfuld vin med nogen syre til at løsne op for den kraftfulde stil.

Charles Montaine, brut, Champagne, Frankrig
4 stjerner
189,95 kr. hos Meny og Spar
Smagsnoter: Nektarin, litchee, flintesten og urter omviklet af fine citrusnoter. Skarp og præcis syre de får fint modspil af de kalkede mineralske noter. Fin Champagne til prisen.

Canard-Duchene, Charles VII, Blanc de Noirs, Champagne, Frankrig
4 stjerner
249 kr. hos Kvickly og Superbrugsen (indtil 31/12)
Smagsnoter: Her er hele palletten af de klassiske Champagnedyder, brioche, ristede nødder, champignons og granny smith. Fint limepræg og lidt mineralske noter.

Montaudon, brut, Champagne, Frankrig
3 stjerner
139 kr. hos Føtex og Bilka
Smagsnoter: Kvæde, flint og strygestål, urter. Mellemstore runde bobler der giver en blød mousse. Pæn og nydelig vin og til prisen kan man ikke forlange de karakterfaste træk man ser i de noget dyrere Champagnevine.


--------------
Vinene er smagt blindt og bedømt på en skala op til 6 stjerner, bedømt på pris/kvalitetsforhold. Smagningen er foretaget december 2020. Kun de bedste af vinene i testen er beskrevet her. Priserne er som oplyst af leverandør, og er typisk tilbudspriser. Vinene er gratis prøver fra leverandøren