Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Biodynamsike vine - vi anmelder Riesling fra J.B. Adam
Riesling i exceptionel klasse400 års erfaring konkluderer at biodynamik fremmer oplevelsen
Med mere end 400 år i familiens eje er vingården Jean-Baptiste Adam nu i 15. generation! Med fokus på hele tiden at blive bedre, syntes det at være et naturligt skridt for 14. generation Jean-Baptiste Adam at konvertere udvalgte parceller til biodynamisk landbrug i 2004. De udvalgte parceller er de parceller hvor terroir er en afgørende faktor. Jean-Baptiste selv nyder i særdeleshed tiden i de biodynamiske vinmarker og netop Kaefferkopf er hans yndligsmark.

Læs mere om Adam på deres hjemmeside


Anmeldelse af J.B. Adam
Vinen er en gratis prøve tilsendt fra leverandøren.

Jean-Baptiste Adam, Riesling Vielle Vignes, Kaefferkopf 2016, Alsace Grand Cru, Frankrig (biodynamisk)
6 stjerner / 93 point
269,95 kr. hos Gobi vin
Smagsnoter: Flot gylden strågul vin i glasset. Raffineret og imødekommende dybt mineralsk næse af skiffer og lette petroleumsnoter. kamilleblomst og grape. Fyldig rund frugt af nektarin og fersken med en god kant af milde citrusnoter. Timian og brændnælde, flint. Koncentreret vin der balanceres fint af en velintegreret syre og et dybt mineralsk indslag. En superflot vin der er i en exceptionel høj klasse,

Vinen er anmeldt på 2 skalaer, hhv. på en skala op til 6 stjerner, hvor der i bedømmelsen lægges vægt på forholdet mellem pris og kvalitet, og på en 100 points skala der læner sig op af The Wine Advocates kriterier.
Vinen er smagt og bedømt på en blomsterdag* i december 2020.
J.B. Adam er certificeret hos Demeter

*i.h.t. den biodynamiske kalender, se mere info nedenstående.


Hvis du vil vide mere om biodynamisk vin har vi lavet en kort sammenfatning her på Alt om Vin med “viden og fakta om biodynamisk vin”.
.
.