Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


De bedste Julevine under 100 kr., julen 2020

Test af julevine - under 100 kr.

Alt om vin inviterede branchen til at sende deres bedste bud på julevine hhv. under og over 100 kr. Vi bad om vine der kan matche den danske julemad med and, brune kartofler, rødkål, surt og kraftig sovs.

Vi bringer de bedste vine i testen af vine under 100 kr. her:
(se vinene til over 100 kr. andetsteds på siden)

Clos St. Antonin 2017, Cotes du Rhone, Frankrig
6 stjerner
99,95 kr. hos Jysk Vin
Smagsnoter: Solmodne brombær, mørk chokolade, ristet kaffe, En vin med power og et fint stød af sort peber. En fin garvesyre der giver vinen struktur og dertil en lækker mineralsk afslutning.

Terre Verona 2017, Amarone, Valpolicella, Italien
6 stjerner
89 kr. hos Kvickly og Superbrugsen
Smagsnoter: Mørk moden intens og generøs frugt. Blommer og svedsker. Ristet kaffe og peber. Frugt- og alkoholsødme der får flot modspil af en sprællevende syre. Kan ikke erindre nogensinde at have set en Amarone med denne kvalitet til under 100 kr. før, det er et rendyrket kup af en julevin!

La Chasse des Princes 2019, Grenache, Vaucluse, Frankrig
6 stjerner
75 kr. v. 2 stk hos Meny
Smagsnoter: Harmonisk duft og smag af boysenbær, blåbær og lidt kongen af danmark. Teknisk flot vin med en god lille frugtsødme, lidt skiffer, sort peber og en fin mineralitet.. Mellemfyldig og luftig vin der til trods lidt muskler og en heftig, men velintegreret alkhol på intet mindre end 14,5%. En vin der klart bokser over sin vægtklasse!

Angelo Borrani 2017, Rosso Toscana, Italien
5 stjerner
99 kr. hos Supermarco
Smagsnoter: Meget indsmigrende solmoden frugt af boysen- og blåbær. Mellemfyldig rund cremet og harmonisk vin med en dejlig frugtsødme og en fin lille forfriskende syre der giver vinen balance. Godt match til den danske julemad.

Romain Duvernay 2017, Cotes du Rhone Villages, Frankrig (øko)
5 stjerner
99 kr. v. 6 stk. hos Andrup Vin
Smagsnoter: Boysenbær og brombær, krydderurt, kanel og en meget fin mineralsk afslutning. Vinen er let reduktiv (savner ilt), kom den på karaffel en times tid inden den skal nydes, så den kan udfolde sit potentiale.

Guigal cuvee Philipson 2016, Cotes du Rhone, Frankrig
5 stjerner
99,95 kr. v. 12 hos Philipson Wine
Smagsnoter: Generøs frugt af brom- og boysenbær og fint islæt af hvid peber og flintesten. En velproportioneret og harmonisk vin med god fylde og koncentration. En herlig ledsager til den heftige danske julemad. 5 store stjerner.

Pierre Amadieu, Grande Reserve 2019, Cotes du Rhone, Frankrig
5 stjerner
95 kr. v. 6 stk hos Erik Sørensen
Smagsnoter: Knivskarp frugt af blåbær, et godt skud hvid peber, flintet mineralitet. En meget præcis, harmonisk der kalder på et glas mere.

Gustus, Pinotage 2017, Western Cape, Sydafrika
4 stjerner
99,95 kr. hos AMKA
Smagsnoter: Mørke bær, chokolade, ristet kaffe, let røgede aromaer. Cedertræ og grafit. Dybde og koncetration. Markant garvesyre med let bitre noter.

Pietra Pura Mandus 2017, Primitivo di Manduria, Italien
4 stjerner
99,75 kr. hos Skjold Burne
Smagsnoter: Blåbær, kamfer, skocreme, bivoks og lynghonning. En god krydring af hvid peber. Smidig, let sødmefuld vin med en god rensende og forfriskende syre. Godt match til julemaden.

Tommasi, Palanca 2017, Ripasso, Valpolicella superiore, Italien
4 stjerner
99 kr. hos Kjær og Sommerfeldt
Smagsnoter: Syltede kirsebær, hindbær, et hint af medicinskab. Mild, rund og cremet mundfylde og en god sødmefuld frugt og en vis mængde alkohol. Et sikkert hit til juleanden.

Menhir 2017, Primitivo di Manduria, Italien
3 stjerner
99 kr. v. 6 stk hos Rudersdal Vin
Smagsnoter: Skovbund. muldede noter, vel modne brombær og svedsker. Sødmefuld og cremet og rund vin. En vin der uden de store dikkerdarer matcher den danske julemad.

Vinene er smagt blindt og bedømt på en skala op til 6 stjerner, bedømt på pris/kvalitetsforhold. Smagningen er foretaget november 2020. Kun de bedste af vinene i testen er beskrevet her. Priserne er som oplyst af leverandør, og er typisk tilbudspriser. Vinene er gratis prøver fra leverandøren