Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Biodynamsike vine, vi anmelder Dr. Bürklin-Wolf

Riesling på BourgogneniveauGenerationsskifte med fokus på bæredygtighed
Bürklin Wolf er en historisk familievingård med stolte traditioner. Da Bettina Bürklin-von Guradze arvede vingården der har været i familiens eje siden 1597, var hun ikke et øjeblik i tvivl. Vingården skulle være bæredygtig og samspil med naturen skulle i fokus. En vingård der kan leveres videre til de kommende generationer. Rejsen mod det bæredygtige landbrug bragte Bettina ind på sporet af den biodynamiske tilgang, og i 2001 startede omstillingen. I dag er Bürklin Wolf med sine mere end 80 hektar vinmarker økologisk og biodynamisk certificeret.

Bürklin Wolf har en lang historik for at præstere blandt tysklands absolut bedste Rieslings. Allerede i 1828 blev flere af Bürklin Wolfs vinmarker udpeget som værende i særklasse i den historiske Bayerske klassifikation. De parceller der blev udpeget i 1828 er stadig blandt de bedste i dag. Bürklin Wolf har i dag indført deres egen klassifikation med 4 kategorier som i Bourgogne, nemlig GC (grand cru), PC (premier cru), Villages og Estate.

Læs mere om Bürklin Wolf på deres hjemmeside


Anmeldelse af vin fra Bürklin Wolf
Vinene er gratis prøver tilsendt fra leverandøren.

Dr. Bürklin Wolf, Riesling trocken 2019, Pfalz, Tyskland (biodynamisk)
6 stjerner / 90 point
119,95 kr. v. 12 stk. hos Philipson Wine
Smagsnoter: Stenfrugt af pære og nektarin. Fedmefuld frugt med et fint strejf af lime og krydderurt. Mineralsk vin med en god dybde og energi der kommer fra den flot integrerede frugtsyre der kommer i form af et tvist af lime og limeskal. Helstøbt, energisk og harmonisk vin med en relativ lang finale.


Dr. Bürklin Wolf, Deidesheim, Riesling village 2019, Pfalz, Tyskland (biodynamisk)
6 stjerner / 92 point
149,95 kr. v. 12 stk. hos Philipson Wine
Smagsnoter: Generøs næse med god frugt af pære, lette kvædenoter og et strejf af flint og grøn peber. Intens vin med fyldig frugt, noter af skifer og flint og flot tvist af citrus. Kalket og salt tør knivskarp finish.


Dr. Bürklin Wolf, Wachenheim, Riesling village 2019, Pfalz, Tyskland (biodynamisk)
5 stjerner / 91 point
149,95 kr. v. 12 stk. hos Philipson Wine
Smagsnoter: Flint, granit og skifer indhyllet i veludviklet og koncentreret frugt af modne æbler og pære. Let frugtsødme der møder et fremragende modspil af citrus og limenoter. Insisterende og energisk syre der gør vinen sprællevende, og vil sikre dens holdbarhed på flaske i mange år - en fremragende "gemmevin".

Vinene er anmeldt på 2 skalaer, hhv. på en skala op til 6 stjerner, hvor der i bedømmelsen lægges vægt på forholdet mellem pris og kvalitet, og på en 100 points skala der læner sig op af The Wine Advocates kriterier.
Vinene er smagt og bedømt på en blomsterdag* i oktober 2020.
Bürklin Wolf er certificeret hos Biodyvin

*i.h.t. den biodynamiske kalender, se mere info nedenstående.


Hvis du vil vide mere om biodynamisk vin har vi lavet en kort sammenfatning her på Alt om Vin med “viden og fakta om biodynamisk vin”.
.
-----
.
.