Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


De bedste Julevine over 100 kr., julen 2019

Test af julevine - over 100 kr.

Alt om vin inviterede branchen til at sende deres bedste bud på julevine hhv. under og over 100 kr. Vi bad om vine der kan matche den danske julemad med and, brune kartofler, surt og kraftig sovs.

Vi bringer de bedste vine i testen af vine over 100 kr. her:
(se vinene til under 100 kr. andetsteds på siden)

Le Caillou 2017, Chateau Neuf du Pape, Frankrig
6 stjerner
360 kr. hos H.J. Hansen
Smagsnoter: Det her er en topvin. Ristet kaffe, blommer, garrique i skøn forening. Vinen har en cremet rund og lækker mundfylde. Imponerende koncentration og en lang flot finale med markant mineralsk og saltet præg. På den absolutte skala en sikker vinder til den danske julemad.

Domaine de Cristia, Vielles Vignes 2018,
Cotes du Rhone, Frankrig

6 stjerner
119 kr. hos The Wine Company
Smagsnoter: Kongen af Danmark, boysenbær og flintede noter, Laurbær og garrique. Mineralsk finish med en mærkbar alkohol. Potent Rhonevin med Cru kvalitet. Et seriøst bud på årets julevin, og endda i et særdeles attraktivt prisleje.

Ca La Bionda 2016, Amarone, Italien
6 stjerner
299,95 kr. v. 12 stk hos Philipson Wine
Smagsnoter: Ristet kaffe, mørke blommer, hvid og sort peber. Dyb intens Amarone med en forfriskende frugtsyre og tilligmed mineralsk note! 16% alkohol kan mærkes, men for pokker, det her er et fejende flot muskelbundt.

Catena Alta, Malbec historic rows 2013, Mendoza, Argentina
6 stjerner
249,95 kr. v. 6 stk hos Philipson Wine
Smagsnoter: Svedskeblommer, ristet kaffe, mørk dyb og moden. Et muskelbundt med fin integreret syre og ikke minst et flot mineralsk efterspil der giver vinen en lethed og elegance. Topklasse.

Chateau de Vaudieu 2016, Chateau Neuf du Pape, Frankrig
5 stjerner
225 kr. v. 12 stk hos Philipson Wine
Smagsnoter: Blommer, kirsebær, lækker og perfekt moden frugt. ristet kaffe, chokolade og skiffer. Intens og kraftig vin i snorlige balance der giver vinen elegance, meget imponerende ikke mindst set i relation til de heftige 15% alkohol. En absolut gevinst på et julebord.

Cantina Valpolicella Negrar 2016, Amarone Classico, Italien,
5 stjerner
199 kr. hos Superarco
Smagsnoter: Mørk dyb intens frugt, tobaksblade, lakrids og blyantspids. Koncentrerert og flot fylde med en vis portion syre og let raspende tanniner. Fin afstemt frugtsødme der runder vinen af. Flot og helstøbt Amarone til en attraktiv pris. 5 store

F de Fuentespina 2013, Ribera del Duero, Spanien
5 stjerner
179 kr. hos Kvickly og Superbrugsen
Smagsnoter: Dybe mørke ristede noter af kaffe iblandet let florale og parfumerede noter, Intens kraftig vin ladet med mørk moden frugt og ristede kaffenoter og en markant garvesyre, blyantspids og graffit på finalen. Potent vin - god til grillbøf.

Generacion 20 Garnacha 2016, Bajo Aragon, Spanien
5 stjerner
119 kr. hos Kjær og Sommerfeldt
Smagsnoter: Svampe, trøfler og muld og let patineret læder. Boysenbær og victoriablommer. Frugtdreven vin med god koncentration og fylde. En god portion forfriskende syre. Helstøbt vin.

Silvanus Crianza 2016, Ribera del Duero, Spanien
4 stjerner
139 kr. v. 6 stk hos D Wine
Smagsnoter: Hindbær, medicinskab og grøn peber. Blyant og cigarkasse. God fylde, spændstig frugt. Flot tør og tørvet garvesyrestruktur. En vin man drikke mere end et glas af.

Consonniere 2016, Chateau Neuf du Pape, Frankrig
4 stjerner
299 kr. hos H.J. Hansen
Smagsnoter: Charcuterie, læder og modne blåbær. God koncentration og velafstemt frugt. Afsluttende let salte noter der giver vinen et frisk pust. Veldrejet vin.

Fabiano 2015, Amarone, Italien
4 stjerner
299,75 kr. hos Skjold Burne
Smagsnoter Mørk chokolade, svesdsker, små syltede brombær. Intens Amarone i en lidt sødmefuld stil.


Vinene er smagt blindt af aovs smagspanel, og bedømt på en skala op til 6 stjerner bedømt på pris/kvalitetsforhold. Priserne er som oplyst af leverandør, og der kan være tale om tidsbegrænsede tilbudspriser. Smagningen er foretaget november 2019. Ialt testede vi 39 vine. Kun de bedste af vinene i testen er beskrevet her.
-