Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Vintest: Bedste Pinot Noir under 100 kr.

Vi har testet en række Pinot Noir vine til hhv. under og over 100 kr. Her ser du de bedste i kategorien over 100 kr.

Alt om Vin inviterede branchen til at sende deres bedste bud på en Pinot Noir der passede til vildt- og svamperetter - et klassisk Pinot Noir match.

Resultatet af Bedste Pinot Noir under 100 kr.:
(kun de bedste vine i testen præsenteres her -
ialt testede vi 38 vine)


Murphy Goode, Pinot Noir 2016, Californien
6 stjerner
99,95 kr. v 12 stk hos Jysk Vin
Smagsnoter: Mørk moden frugt af søde modne brombær, let ristet kaffe og mørk chokolade. Cremet og rund fylde med en flot integreret syre der giver vinen liv og karakter. Charmerende vin der vil være god ledsager til en svamperet.

Mirla Bay, Coastal Pinot Noir 2017, Leyda, Chile
6 stjerner
54,95 kr. hos Meny og Spar (udvalgte butikker)
Smagsnoter: Hindbær, rosenblade og violer. Meget vinøs, med god Pinot karakter. God mundfylde og fin læskende syre. Flot håndværk. Et seriøst scoop til prisen.

Montgras Reserva Pinot Noir 2018, Chile
6 stjerner
45 kr. Føtex
Smagsnoter: Ristet kaffe, kirsebær, let bitre kirsebærsten, laurbærblade, grafit og let salt finale. Flot struktur. Elegant og balanceret vin. Godt match til fuglevildt. Et sandt scoop til prisen!

Collier Creek, red Wagon Pinot Noir 2016, Lodi, Californien
5 stjerner
85 kr. hos Andrup vin
Smagsnoter: Møkre modne søde moreller, ameretto/marcipan. Rund og cremet vin, med en let bitter laurbærnote der giver lidt kant. Sunshine Pinot.

Casa del Bosque, Pinoit Noir reserva 2015, Casablanca, Chile
5 stjerner
59,95 kr. v. 12 stk hos Philipson Wine
Smagsnoter: Mørk moden let sødmefuld frugt af brombær. Snert af mørk chokolade. Elegant og og vellavet vin, med en god portion læskende syre. Let mineralsk grafitbid der giver kant. En vin med bred apel der vil gøre sig godt til helstegt kylling og grillet fisk.

Escorihuela Gascon 1884, 2018 Pinot Noir, Mendoza, Argentina
5 stjerner
64,50 kr. v. 2 stk hos Irma
Smagsnoter: Generøs frugt af solmodne sødmefulde brombær, grønne tobaksblade, og laurbær. Let bitre kirsebær. Rustik, men absolut charmerende Pinot Noir med en vis portion garvesyre.

Ranch 32, Arroyo Seco Estate grown Pinot Noir 2016, Monterey, Californien
4 stjerner
99,95 kr. v. 12 stk hos Philipson Wine
Smagsnoter: Ekspressiv næse af grønne urter, krudt og stilke, pakket ind i frugt af solmodne kirsebær, marcipan og peber. Let bitterhed i vinen der giver kant. Flot fylde og længde. Flot generisk Pinot Noir. 4 store.

Landgraf, Spätburgunder Trocken 2018, Rheinhessen, Tyskland (økologisk)
4 stjerner
62,50 kr. v. 2 stk hos Irma
Smagsnoter: Delikat frugt, ribs og kirsebær, let Pinot tone. Elegant, let og læskende vin. Fin lille integreret syre. Perfekt ledsager til en helstegt kylling eller en grillet fisk.

Pinot Noir 2018, En Coteaux by Jeff Carrel, Pays dOc, Frankrig
4 stjerner
90 kr. v.6 Erik Sørensen vin
Smagsnoter: Fin delikat frugt af ribs, let og luftig med kant af laurbærblade og let muldede noter. Elegant vin med en fin lille snert af syre der gør den god til vildtretter.

Trumpeter Rutini Wines 2017 Pinot Noir, Mendoza, Argentina
4 stjerner
75 kr. hos Skjold Burne
Smagsnoter: Morbær, grafit, grønne tobaksblade. Stilke og grøn peber. Flot syre der giver vinen lethed og elegance. Læskende vin. Godt match til en vildtret.

Beast Noir 2018, Premium, Californien
4 stjerner
69,75 kr. hos Skjold-Burne
Smagsnoter: Små mørke let bitre kirsebær, laurbær. Amaretto/ kirsebærsten. Luftig frugtdreven stil.


Vinene er smagt blindt af aovs smagspanel, og bedømt på en skala op til 6 stjerner bedømt på pris/kvalitetsforhold. Priserne er som oplyst af leverandør, og der kan være tale om tidsbegrænsede tilbudspriser. Smagningen er foretaget oktober 2019. Kun de bedste af vinene i testen er beskrevet her.