Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Test: Bedste vin til lammekølle

Alt om vin inviterede branchen til at sende deres bedste bud på vine der matcher den klassiske lammekølle med rosmarin og hvidløg. Vi fandt en række gode vine hvor der var flot overensstemmelse mellem pris, kvalitet og match til påskelammet.

Andetsteds på siden kan du læse mere om de karakteristika i vinen der gør sig godt til netop lammet (link).

Vi bringer resultaterne for de bedste vine i testen her:

Clos Les Fiftes 2012, Crianza, Priorat, Spanien
6 stjerner
150 kr.v. 6 stk hos D Wine
Smagsnoter: Dyb, mørk moden frugt af brombær og solbær. Eucalyptus, nypudsede sko, charcuterie og tobak. Velproportioneret kraftkarl med velintegreret fadpræg. Flot harmonisk topvin med kraft og fylde og god struktur af frugt og garvesyre.

Donne Fittipaldi 2016, Bolgheri, Italien
6 stjerner
200 kr. v. 2 stk. hos Erik Sørensen vin
Smagsnoter: Kamfer, eucalyptus, ristet kaffe, harmonisk modne solbær frugt, grafit, ceder. Koncentreret og fyldig vin i fin balance. Mange lag i denne vin der er en stor oplevelse. Topklasse, og ganske enkelt et kup af en Supertoscaner.

Domaine de la Clapiere, Etinelle 2014, Pays dHerault, Frankrig
6 stjerner
259 kr. hos udvalgt Meny og Spar butikker
Smagsnoter: Mørk moden frugt, blommer, let svedske, ristet kaffe og hvid peber. Fyldig vin med et krydret og mineralsk præg. Lang behagelig finale af lakrids og salt. God rensende alkohol. Perfekt match til lammekøllen.

11th Hour Cellar, Pinot Noir lot 1883, Californien
6 stjerner
90 kr.v. 6 stk hos H.J. Hansen/ Vinspecialisten
Smagsnoter: Indsmigrende generøs lækker frugt af blommer og lyse kirsebær. Smidig vin og krydret vin med en flot og lang finale af salt og grafit. Topharmonisk vin. Flot match til lammekøllen.

Lavau 2016 Rasteau Frankrig
5 stjerner
139 kr Vinkompagniet
Smagsnoter: Mørke bær, let henfaldne, animalsk, blåbær, grafit, flint urter. Kamfer. Touch af grafit. God garvesyrestruktur. Flot vin med karakter.

Pierre Amadieu, Romane Machotte 2016, Gigondas, Frankrig
5 stjerner
150 kr v.6 Erik Sørensen vin
Smagsnoter: Boysen- og kirsebærbær, kamfer, grøn peber og garrique. Flot mundfylde, fin moden garvesyre der giver vinen struktur og modspil til den fine frugtsødme. Flintet mineralsk præg der tilfører vinen en ekstra kant. Godt match til lammekøllen.

Les Sorts, Celler Masroig 2016, Montsant, Spanien
5 stjerner
140 kr. v. 6 stk. hos Holte Vinlager
Smagsnoter: Mørk frisk og moden frugt af brom- og solbær. Flot integreret fadpræg af ristet kaffe, en fin vanillesødme og cigarkasse. Fyldig frugtfyldt vin der placerer sig godt i munden med en lækker garvesyre der holder det hele fast. Stor og harmonisk vin. Godt match til den ovnstegte og krydrede lammekølle.

Collosorbo 2016, Rosso di Montalcino, Italien
5 stjerner
119,75 kr. v. 3 stk. hos Meny
Smagsnoter: Krydrede blommer, kirsebær og marcipan. Læder/animalske noter. Rund og cremet med præg af grafit/ spidset blyant. Fin frisk syre der giver frugtsødmen modspil. En vin der vil matche lammekøllen flot, hvorfor den scorer den 5. stjerne.

Catena 2015 Cabernet Sauvignon, Mendoza Argentina
4 stjerner
99,95 kr. v.12 Philipson Wine
Smagsnoter: Charcuterie, solbær, kirsebær, brændt jord, ceder og grafit. Krydderurt og grøn peber der giver vinene et forfriskende pift. Fin moden garvesyrestruktur. Flot og vellavet vin, der får 4 store stjerner.

Domaine La Bouissiere 2016, Cotes Du Rhone, Frankrig
4 stjerner
115 kr. v.6 stk. hos Jysk vin
Smagsnoter: Blåbær, boysenbær, lakrids, tobak og garique. Lækker fuldmoden frugt og krydrede og mineralske noter. En flot repræsentant fra Rhonedalen. Godt match til lammekøllen.

Terres des Pontifes 2015, Gabriel Meffre, Chateauneuf du Pape, Frankrig
4 stjerner
129 kr. hos Kvickly og Superbrugsen
Smagsnoter: Ristet kaffe, brombær, lakrids og charcuterie. Salt og mineraslsk. Prikkende garvesyre, krydret grøn og stilket finish. De 14% alkohol fornægter sig ikke.

Marea Syrah 2015, Leyda Valley, Chile
4 stjerner
89 kr. Kvickly og Superbrugsen
Smagsnoter: Brombær, solbær, solbærblade, let brændt jord, mellemfyldig, rund og cremet - bakket op af en moden og fin garvesyre. God krydret afslutning.

Brotte, Bouvencourt 2017, Vaqueras, Frankrig
4 stjerner
129,75 kr. hos Skjold-Burne
Smagsnoter: Blåbær/brombær, ristet kaffe og krydderurt. Pakket med moden frugt, let sødmefuld, der holdes fint i ave af en fin garvesyre. Mineralsk præg af grafit. Flot og harmonisk vin.

Terra Linda Syrah 2017, Spanien
4 stjerner
59 kr. Kjær Sommerfeldt
Smagsnoter: Frugtdreven vin, hind- jordbær. Søde vanillearomaer og karamel. Let sødmefuld, rund og venlig.

Laltanza 2015 Crianza, Rioja, Spanien
3 stjerner
79 kr. v. 6 stk hos Jysk Vin
Smagsnoter: Solbær, mørke kirsebær, kirsebærsten, marcipan og vanille. Kantet, raspende garvesyre med stilkede grønne noter. Frugtrig og potent vin.

Silvanus 2015 Crianza, Ribera del Duero, Spanien
3 stjerner
135 kr. v. 6 stk hos D Wine
Smagsnoter: Boysenbær og mørk chokolade. Mellemfyldig vin, frugt og krydderurt, let stilkede grønne noter, tørv, tør garvesyre.

The Big Easy, Syrah 2016, Santa Barbara Californien
3 stjerner
250 kr. v.2 Vinspecialisten
Smagsnoter: Generøs mørk varm og solmoden frugt, brombær, ristet kaffe, eucalyptus og nypudsede sko. Integreret fadpræg, vanille, chokolade og karamel. Sødmefuld vin med et mærkbart alkoholpræg.

Domaine la Fagotiere 2017, Chateauneuf du Pape, Frankrig
3 stjerner
169,75 kr. hos Skjold-Burne
Smagsnoter: Små mørke modne brombær, lakrids, grafit, krydderurt og stilkede noter. Mineralsk grafit. mineralsk, grønne stilke, grafit. Markant alkohol.

Font Sante 2015, Crozes Hermitage, Frankrig
3 stjerner
150 kr. v. 6 stk hos Holte vinlager
Smagsnoter: Blåbær, grønne noter af zar, blyantspids, lakrids og grøn tobak. Fin fylde og masser af smagsnuancer. Hård garvesyre. Virker lukket. Et par år på reolen vil nok gøre vinen mere tilnærmelig.

Kloof Street 2015, Swartland, Sydafriks
3 stjerner
89,95 kr. v.12 Philipson Wine
Smagsnoter: Flot moden frugt af boysenbær. Kamfer, lakrids, snert af marcipan. Pæn og vellavet.

Vinene er smagt blindt af aovs smagspanel, og bedømt på en skala op til 6 stjerner bedømt på pris/kvalitetsforhold. Priserne er som oplyst af leverandør, og der kan være tale om tidsbegrænsede tilbudspriser. Smagningen er foretaget februar 2019. Kun de bedste af vinene i testen er beskrevet her.