Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Bedste Champagne til nytår 2018/ 2019

Test af Champagne til nytåret.

Alt om vin inviterede branchen til at sende deres bedste bud på Champagne der passer som aperitif og evt. til forretten. Vi inviterede branchen til at sende hhv. de bedste mousserende og de bedste Champagne.

Vi bringer de bedste vine i testen af Champagne her:
(se anmeldelse af de bedste mousserende andetsteds på siden)


Charles Mignon, Cuvee Comte de Marne brut, Champagne Grand Cru, Frakrig
6 stjerner
375 kr, hos Skjold Burne
Smagsnoter: Brioche, toast og svampe. Granny smith, citrus og lime. Skarp præcis vin med en dyb mineralsk bund. Flotte vedvarende bobler der giver vinen en lækker mousse. Ganske enkelt en klasse Champagne. Svært at finde bedre til prisen.

Camille Saves, Carte Blanche, Champagne Grand Cru, Frankrig.
6 stjerner
275 kr, hos Erik Sørensen Vin
Smagsnoter: Brioche, efterårsæbler let olieret præg. Lækker aromatisk med appelsinblomster, let lime og citrus. Tydelig kalket og saltet præg der vil gøre den til et flot match til skaldyr. Skarp og præcis Champagne der giver smæk for skillingen.

Canard Duchene, Charles VII, Blanc de Blancs Brut, Champagne, Frankrig
6 stjerner
250 kr. Kvickly og SuperBrugsen
Smagsnoter: Fyldigt billede af nødder, stenfrugt og kvæde der komplimenteres af grønne æbler og lime. Præcis og veldrejet Champagne med en flot fyldig mousse.

DM Doyard-Maihe, Blanc de Blancs Champagne Empreinte, Brut, Frankrig
5 stjerner
289 kr. Jysk vin
Smagsnoter: Stenfrugt, granny smith og grønne urtede toner. Fin lime/ syre der giver vinen karakter. Fine små bobler. Flint, kalk og salt. Lækker mineralsk Champagne.

A.Bergere, Brut prestige 2009, Champagne , Frankrig
5 stjerner
379 kr. v.6 Andrup vin
Smagsnoter: Modne let oxidative noter af efterårsæbler, kvæde og nødder. Flot stålsat syre med noter af citrus. Mineralsk, kalket og let salte noter. Flot balanceret vin med masser af fylde og gode insisterende bobler.

Deutz, Brut Classic, Champagne, Frankrig
5 stjerner
325 kr, v. 2 stk. hos H.J. Hansen/ Vinspecialisten
Smagsnoter: Parfumerede noter af citrusblomster. Fyldig frugt af fersken/nektarin med god frisk kant af lime. Saltet og mineralsk. Stor dybde og flot balance.

Le Mesnil, Blanc de Blancs, Grand cru Champagne, Frankrig
4 stjerner
249,95 kr, v. 12 stk. hos Philipson Wine
Smagsnoter: Nektarin, fersken og noter af kvæde. Fyldigt frugtpræg og en god forfriskende syre. Vedvarende bobler. Moderat mineralitet. 4 sikre.

Charles Montaine, Brut Champagne, Frankrig
3 stjerner
189,95 kr. Meny og Sparbutikker
Smagsnoter: Henkogte nedfaldsæbler med en frugtsødme af kvæde og vanille. Tung aromatisk, litchi. En let afsluttende mineralitet der giver vinene lidt kant, men den sniger sig ikke over de 3 stjerner.

Charles Ellner, Seduction brut 2005, Champagne, Frankrig
3 stjerner
350 kr. Holte Vinlager
Smagsnoter: Oxidative noter af efterårsæble og hasselnød. Nybagt brød og gærnoter. Let grafit - moderat mineralsk. Mere power end finesse.

Vinene er smagt blindt af aovs smagspanel, og bedømt på en skala op til 6 stjerner bedømt på pris/kvalitetsforhold. Priserne er som oplyst af leverandør, og der kan være tale om tidsbegrænsede tilbudspriser. Smagningen er foretaget november 2018. Kun de bedste af vinene i testen er beskrevet her.