Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


De bedste vine i test

Vi har smagt og testet en række vine. Vi anmelder her de bedste målt på skalaen pris/kvalitet.

Charles Mignon, Premier Cru, Brut, Champagne, Frankrig
6 stjerner
239,75 Kr. Skjold Burne
Smagsnoter: Brioche, nybagt brød. Sprøde æbler og flot citrus der balanceres af et saltet mineralsk præg. Vedholdende energiladede bobler. Svært at finde bedre Champagne til prisen.

Castelblanc, Cava brut, Metodo Tradicional, Sant Sadurni, Spanien (rosé)
6 stjerner
75 Kr. Skjold Burne
Smagsnoter: Tydeligt gærpræg og efterårsæbler i den umiddelbare næse. Det umiddelbare indtryk følges op af en fin frugt af ribs og jordbær. Flot stålsat syre der giver indtryk af lime og på bagkanten kommer er ganske let og fint kalket mineralsk præg. Vedholdende store bobler. Superflot Cava.

Silver Mountain Zinfandel 2016, Special reserve, California
6 stjerner
69,75 Kr. Skjold Burne
Smagsnoter: Generøs duft af menthol, lakrids, blommer og blåbær. Smidig vin med solmoden frugt af blommer og blåbær. Fin krydret afslutning med et flot skud sort peber. En ægte Zin, til den søde tand. Zin stjernekøb.

Wente, Riva Ranch Pinot Noir 2014, Monterey, Californien
5 stjerner
149,75 Kr. Skjold Burne
Smagsnoter: Brændt karamel, chokolade, vanille, ristet kaffe - intenst fadpræg. Generøs lækker moden frugt, blommer og brombær der fylder rammerne af fadlagringen. En fin tilstedeværende garvesyre der holder sammen på den flotte vin. En lækkerbidsken af en "fuld skrue oversøisk Pinot Noir".

Wente, Riva Ranch Chardonnay 2016, Monterey, Californien
5 stjerner
149,75 Kr. Skjold Burne
Smagsnoter: Intens vin med duft af vanille, smør og nød afrundet af et æsterisk let og flygtigt mineralsk præg. I munden opleves en fed og moden frugt, nærmest tropisk, der er indhyllet i det brændte fads noter af ristede nødder og branket smør. Hårdtpumpet, fadlagret diva fra Schwarzenegger staten.

Pfaffl, Zweigelt vom Haus 2017, Niederösterreich, Østrig
5 stjerner
89,75 Kr. Skjold Burne
Smagsnoter: Grøn peber, tobak og grafit. Frugtdreven vin med smag af blå- og brombær. Harmonisk vin med flot godt grafitpræg. Let og elegant rødvin der vil passe godt til stegt kylling og fuglevildt. Een af de bedre Zweigelt vi har smagt i panelet.

Lentz, Gewurztramner 2016, Alsace, Frankrig
5 stjerner
99,75 Kr. Skjold Burne
Smagsnoter: Lychee, hyben roser og ferskenblomster i næsen. Cremet frugt af søde ferskner. Krydret finish af grøn peber og vilde urter. Vellavet let sødmefuld gewurztraminer der er et særdeles godt match til asiatisk mad.

Lentz, Riesling 2016, Alsace, Frankrig
5 stjerner
79,75 Kr. Skjold Burne
Smagsnoter: Grøn peber, urter, lys sommerblomst, - let flint og petroleum. Frisk syre, lime og citrus. Særdeles harmonisk og velavet vin med en præcis syrebalance og et herlig mineralsk saltpræg. Godt køb.

Babich, Sauvignon Blanc 2017, Marlborough, New Zealand
5 stjerner
99,75 Kr. Skjold Burne
Smagsnoter: Umiskendelig Sauvignon blanc med intens næse af urter, nælder, grøn peber, stilk, hyldeblomst, zar og våd flint. I munden er vinen cremet og fyldig vin og det er tropefrugt som ananas og mango der tegner billedet. Mere oversøisk end klassisk i smag og fylde. Lækker aperitif.

Niepoort, LBV 2013, Porto, Portugal
5 stjerner
149,75 Kr. Skjold Burne
Smagsnoter: Dyb, moden mørk frugt, mørk chokolade, brombær, menthol, grafit og peber smelter sammen i en flot harmoni i denne vin. Med andre ord, hele paletten som vi kender det fra de altid vellavede Niepoort vine. Denne LBV er ungdommelig med en signifikant kant af garvesyre der gør at vinen kan nydes med velbehag i mange år fremover.

Vinene er smagt blindt af aovs smagspanel, og bedømt på en skala op til 6 stjerner bedømt på pris/kvalitetsforhold. Priserne er som oplyst af leverandør, og der kan være tale om tidsbegrænsede tilbudspriser. Smagningen er foretaget august 2018. Kun de bedste af vinene i testen er beskrevet her.
Lasse
Det virker ikke så troværdigt, at samtlige de bedste vine i jeres smagning forhandles af Skjold Burne?