Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Vintest: Bedste terrassevine.

Vi anmelder gode vine der passer til en sommerdag i solen

Til temasmagningen fandt vi gode friske og sprøde vine der kan anvendes til den gode sommerdag/ aften.

Alt om Vin inviterede branchen til at sende deres bedste bud på en vin til temaet. Du kan se resultatet af testen her:

Bedste terrassevine:

Bunan, Moulin des Costes 2017, Bandol, Frankrig (rosé)
6 stjerner
175 kr v. 2 stk hos Vinspecialisten /H.J.Hansen
Smagsnoter: Grønne hyldeblade og kviste, brændnælder, citrus, rød grape. Hint af skovbær. Let bittert bid. God længde med fin mineralsk afslutning. Topklasse rosé med mange fine facetter.


Eser, Lenchen Riesling Trocken 2015, Rheingau Tyskland
6 stjerner
90 Kr. Skjold Burne
Smagsnoter: Kvæde, nektarin, citrus, flint, grafit og petroleum. Skarpt skåret Riesling med lækker præcist syrebid. Harmonisk og vellavet klassevin.


Beni di Batasiolo, Brachetto dAqui Spumante Dolce, Italien
6 stjerner
90 Kr. Skjold Burne
Smagsnoter: Skovbær, hyldeblomst, jasmin, passionsblomst. God rynd fyldig mousse. Søde skovbær og frisk syre. Velegnet til velkomst og måske ikke mindst til jordbær. Super vellavet. Et hit i smagspanelet.

Pencarrow Sauvignon Blanc 2016, Martinborough NZ
5 stjerner
119 Kr. v.12 Laudrup Vin
Smagsnoter: Ekspressiv vin med masser af urt, zar, og hø i næsen. Skarpt skåret med god frugt af nektarin grape og lime. Syren i vinen rundes af et fint kalket mineralsk præg. Harmonisk fuldblods Sauvignon blanc.

Colombelle Selection 2017, Plaimont, Cotes de Gascogne, Frankrig
5 stjerner
65 Kr. v.6 Erik Sørensen Vin
Smagsnoter: Meget aromatisk og parfumeret vin med genrøs næse af sommerblomster og krydderurt. Mellefyldig, med god smag af ananas og rød grape. Herlig læskende sommervin. En ægte terrassebasser.

2016 Gorrondona, Txakolina, Spanien
5 stjerner
85 Kr. v.6 The Wine Company
Smagsnoter: Grønne æbler, citron og god grapebitterhed, God syre der virker læskende og driver mundvandet frem. Skarp og præcis vin der bør serveres iskold i sommervarmen.

Mad Fish 2017, Riesling, Western Australia
5 stjerner
99 Kr. v.6 Vin & Vin samt Haller Vine
Smagsnoter: Citrus, blomster og jasmin. Fyldig frugt der bakkes op af en god grapebitterhed. Knivskarp og præcis frugtsyre og en let saltet finale. Læskende og præcis. God sommervin.

Alamos Chardonnay 2016 Mendoza Argentina
5 stjerner
59,95 Kr. v.12 Phipipson Wine
Smagsnoter: Fersken, ananas og let røgede noter. Fine mineralske noter af granit, petroleum og grafit. Meget harmonisk og vellavet vin. Svært at finde bedre til prisen.

Tramoya 2016 Verdejo, Rueda Spanien
5 stjerner
95 Kr. Glud Vin
Smagsnoter: Nektarin, ananas tropefrugt, lyse parfumerede blomster, forfriskende lime. Let saltet mineralitet på finalen. God tyngde der brydes af fin syre og mineralitet.

San Marzano, Estella 2017, Moscato, Salento, Italien
5 stjerner
59 Kr.hos Kvickly/Superbrugsen
Smagsnoter: Litchii, passionsfrugt, melon. Intens parfumeret. Tropefrugt afsluttende med let bittert bid. God forfriskende syre. Særdeles forfriskende i sommervarmen.

Rosé, dAdimant, Saint Guilhem le Desert, Frankrig
5 stjerner
69 Kr.hos Kvickly og Superbrugsen
Smagsnoter: Krydderurt, stilke ribs og rød grape. Frisk tvist af lime og en fin mineralsk saltethed i eftersmagen. Læskende sommervin.

Terrasses P 2017 Chateau Pesquie, Ventoux, Frankrig (rosé)
5 stjerner
69,95 Kr. v. 12 Philipson Wine
Smagsnoter: Krydderurt og grønne kviste. Jordbær, grape og lime. Forfriskende bittert og salt strejf. Flot klassisk sydfransk rosé.

Tempus 2016, rosso del Veneto, Italien
5 stjerner
69,95 Kr.v. 6 stk. hos Jysk Vin
Smagsnoter: Solmodne kirsebær, kamfer, læderfedt. grafit/ blyant og tørv. God friskhed. Elegance og lethed der passer til temaet. God til salte nødder. Servers omkring 14 grader for at få den optimale friskhed ud af vinen.

Conde de Caralt, Cava rosado brut, Spanien
5 stjerner
75 Kr.v. 6 stk. hos Holte Vinlager
Smagsnoter: Fin frugt af jordbær og ribs, let rød grape. Lækker rund og fyldig mousse og et herligt læskende syrebid. God i sommervin.

Cellar Road, Chenin blanc 2017, Sydafrika
5 stjerner
44,95 Kr.hos udvalgte Meny og Spar
Smagsnoter: Stenfrugt, nekatrin, ristede nødder/ brød. God forfriskende syre. Harmonisk vellavet vin med mediumfylde. Ganske meget vin for pengene.

Pere Ventura, Cava Primer Rosado, semi sec, Spanien
4 stjerner
105 Kr.hos Glud vin
Smagsnoter: Frugtdreven Cava med masser afsødmefulde røde bær, skovbær, jordbær og ribs. En god læskende syre. En Cava til den søde tand, en fin ledsager til friske jordbær. 4 store.

La Doncella de las vinas,Chardonnay 2017, Castilla, Spanien
4 stjerner
79 Kr.v. 6 stk hos D Wine
Smagsnoter: Tropiske noter af jasmin, litchee og melon. God fyldig frugt der piftes op af en fin citrus og et let saltet mineralsk præg.

Eser Purist 2016 Riesling, Rheingau Tyskland
4 stjerner
90 Kr. Skjold Burne
Smagsnoter: Melon, nektarin og pære. Cremet rund, medium fylde. ranit svovl, melon, nektarin, grafit. Pæn vellavet god cremet frugt. Mediumfylde.

Pago de Cirsus 2016, Chardonnay fermentado en barrica, Navarra, Spanien
4 stjerner
90 Kr. Skjold Burne
Smagsnoter: Fadlagret med præg af ristede nødder og branket smør. Fed frugt af fersken og nektarin, piftet op med et fint citrusbid og en fin flintet finish. Fed og cremet Chardonnay.

Finca Fresolmos 2017 Verdejo Lías, Rueda, Spanien
4 stjerner
89 Kr. v.6 D-Wine
Smagsnoter: Nektarin, fersken , litchie og rød grape, Læskende og ligetil vin.

Santa Rita rosé , Limited release 2017, Central valley, Chile
4 stjerner
59,95 Kr.hos udvalgte Meny og Spar
Smagsnoter: Krydderurter, grape, citrus, fint bakket op af en god smag skovbær. God syre med en forfriskende let saltet finish.

Beau Vignac 2017, Grenache Rosé, Cotes de Thau, Frankrig
4 stjerner
55 Kr. v.6 Holte Vinlager
Smagsnoter: Frugtdreven rosé med jordbær og let rød grape som de bærende smagselementer. Let og læskende med en salt finish.


Vinene er smagt blindt af aovs smagspanel, og bedømt på en skala op til 6 stjerner bedømt på pris/kvalitetsforhold. Priserne er som oplyst af leverandør, og der kan være tale om tidsbegrænsede tilbudspriser. Smagningen er foretaget maj 2018. Kun de bedste af vinene i testen er beskrevet her.