Alt om Vin Facebook Twitter Nyhedsbrev

Opslag


Vintest: Bedste grillvine

Vi anmelder gode vine der passer til grillmaden / barbecuevin

Grillmenuen spænder bredt. Vi har eftersøgt vine der passer til de mere almindelige grillretter af marineret kød med tilbehør af diverse salater og brød.

Alt om Vin inviterede branchen til at sende deres bedste bud på en vin til temaet. Bemærk at der først anmeldes en lang række røde vine, efterfulgt af en række rosévine. Du kan se resultatet af testen her:

Bedste grillvine (de røde):

Domaine Les Yeuses, Syrah les espices 2015, Pays dOC, Frankrig
6 stjerner
75 Kr. v.6 Holte Vinlager
Smagsnoter: Mørke sprøde og modne blåbær. Ristet kaffe, Spændstig frugt, krydderurt, fint integreret fad. Tobak og grafitt. Harmonisk med passende frugtsødme til grilmmaden, måske især til grillbøffen. Godt køb.

Fess Parker, Frontier Red Lot 181, Californien
6 stjerner
80 Kr. v.6 Vinspecialisten / H.J. Hansen
Smagsnoter: Mørke modne brombær, vanille og kokossødme fra de amerikanske fade, grøn peber. Krydret og røgede aromaer. Spændstig vin, koncentreret rund frugt. Stjernematch til barbecue.

Torbreck Old Vines GSM 2015, Barossa, Australien
6 stjerner
165 kr. H.J.Hansen
Smagsnoter: Let støvet næse der giver mindelser om en stor Gigondas. Blommer, laurbær, krydderurt og grafit. Koncentreret bulderbasse med god frugtsødme og velintegreret fad og frugtsyre der giver vinen balance. En absolut topscorer hos smagspanelet. Årets grillvin.

1000 stories Zinfandel 2016, Californien, USA
6 stjerner
99 kr hos Kvickly og Superbrugsen
Smagsnoter: Grøn peber urter solbær, blommer, spændstig moden frugt. Mørk chokolade, kaffebønner. God fylde og koncentration, Smidig cremet vin der vil være et godt og alsidigt match til en god barbecue.

Edmeades 2014 Zinfandel, Mendocino County, Californien
6 stjerner
129 kr v. 6 stk. hos Jysk Vin
Smagsnoter: Generøs og indbydend. Ristet kaffe, kamfer, spændstige solbær, solbæblade og grafit. Koncentreret og rig vin i balance med et nærmest luftigt præg. Topklasse!

Tarapaca, Pinot Noir, Gran reserva 2016, Valle de Leyda, Chile
6 stjerner
90 kr hos Skjold Burne
Smagsnoter: Blommer, krydderurter, mørk chokolade. Den cremede og smidige vin kæler om tungen, God fylde og koncentration, en let alkoholsødme der gør den til en velegnet ledsager til grillmaden.

Muralia Babone 2013, Maremma Toscana Rosso, Italien
6 stjerner
100 Kr. v.6 Rudersdal vin
Smagsnoter: Dyb intens mørk moden frugt. Ristet kaffe, lækkert hint af grøn peber og tobak. Grafit og saltet mineralsk finish. God stringent garvesyre. Harmonisk kraftkarl i balance.

Cool noir 2013, Kovacs Nimrod, Ungarn
6 stjerner
85 kr hos Patrio vin
Smagsnoter: Kirsebær, kamfer, granit, grøn peber, krydderurt. God mundfylde, stringent og en herlig luftig lethed. En vin med stor koncentration og forførende elegance. Et absolut hit til sommergrillen.

Tarapaca, Cabernet Sauvignon, Gran reserva 2016, Maipo, Chile
5 stjerner
90 kr hos Skjold Burne
Smagsnoter: Grøn peber, ristet kaffe, spændstige solbær solbærblade og blyant. God fyldig vin med struktur og finesse. Tarapaca leverer gang på gang.

Footprint 2017, the long walk, Merlot, Sydafrika
5 stjerner
69 kr hos Glud Vin
Smagsnoter: Kirsebær, krydderurt, laurbær og let støvede noter. Grøn peber og let bitre kirsebær. Fin frugt og let sødme. En smidig allrounder der sniger sig op på 5.

Maestro 2016, Negroamaro Primitivivo, Salento, Italien
5 stjerner
69 kr v. 6 hos Haller vine
Smagsnoter: Generøs næse af letsyltede kirsebær. Parfumerede og blomstrede noter. I munden mørke modne brombær, afsluttende med let krydret peber og en snert af grafit. Lækker generøs grillvin.

Vidal Fleury 2012, Cötes du Rhone, Frankrig
5 stjerner
59,95 kr hos Philipson Wine
Smagsnoter: Brombær, kamfer, grøn peber. Herlig frugtdreven vin med let sødme der brydes af en fin syre. Let grafit og grøn tobak. Mellemfyldig vin.

Cutio Garnacha 2016, Carinena, Spanian
5 stjerner
75 Kr. v. 6 hos D-Wine
Smagsnoter: Generøs solmoden frugt, mørke små brombær, let kamfer, ristet kaffe. Let sødmefuld stil der brydes af en fin frugtsyre. God ledsager til det barbecuemarienerede kød.

Galhaud, Grenache noir 2017, Pays dOc, Frankrig
5 stjerner
75 kr v. 6 stk. hos Erik Sørensen vin
Smagsnoter: Kongen af Danmark, thaibær, brombær, kirsebær. Frugtdreven vin med en vis sødme der afrundes af en flintet mineralsk afslutning. Supermatch til dine spareribs et match der udløser den 5. stjerne.

La Celestina Crianza 2015, Ribera del Duero, Spanien
5 stjerner
120 kr v. 6 hos Erik Sørensen vin
Smagsnoter: Tobak, muld, mørk fyldig spændstig frugt, solbær, peber og blyant/grafit. God frugtsødme til grillrøgen og en forfriskende mundrensende garvesyre. God til den fedtmarmorerede grillbøf.

Allegrini 2012, Palazzo Della Torre IGT Veronese, Italien
5 stjerner
Pris: 109,95 kr. v. 12 stk. - Philipson Wine
Smagsnoter: Indsmigende behagelig frugt af kirsebær og thaibær. Let mineralsk og fint grafitpræg. Smidig og vellavet vin der passer godt til grillmaden, der gør at den lige sniger sig på de 5.

Mascaradas 2015, Castilla y Leon, Spanien,
4 stjerner
79 kr v. 6 stk hos Vin og Vin
Smagsnoter: Mørk moden frugt af brombær og blomme. Vanille og kokos, God mundfylde let sødmefuld og rund frugt. Tobak og tørv. Det hele båret af en fin stringent garvesyre.

Balancines gold 2016, Ribira del Guadiana, Spanien
4 stjerner
79 kr hos D wine
Smagsnoter: Kongen af danmark, brombær, blåbær, blyant/grafit. Sødmefuld og røgede aromaer med fin livgivende frugtsyre. Populær sag.

Sartori, lAppassione 2015, Rosso delle Venezie, Italien
4 stjerner
61,95 kr hos udvalgte Meny og Spar
Smagsnoter: Overkogte bolcher af kongen af DK. Sødladen let støvet frugt /grafit. Fin frugtsødme til barbecue.


Bedste grillvine (rosé):

Bunan, Moulin des Costes 2017, Bandol, Frankrig (rosé)
6 stjerner
175 kr v. 2 stk hos Vinspecialisten /H.J.Hansen
Smagsnoter: Grønne hyldeblade og kviste, brændnælder, citrus, rød grape. Hint af skovbær. Let bittert bid. God længde med fin mineralsk afslutning. Topklasse rosé med mange fine facetter.

PradoRey Rosado 2016, Ribera Del Duero, Spanien (rosé)
6 stjerner
100 Kr. v.6 Holte Vinlager
Smagsnoter: Lynghonning, jordbær, let urtet. Godt grafitpræg, og let rødvinskarakter - struktur fra fadlaring. God ledsager til grillmaden også det røde kød. Godt alternativ til den traditionelle rødvin!

La Bastide Sant Dominique 2017, Centifolia, Frankrig (rosé)
5 stjerner
59,95 Kr. v.6 Jysk Vin
Smagsnoter: Skovbær, jordbær, citrus. Frugtdreven vin med frisk læskende syre. Grafit, grapebitterhed. God til spareribs.

Emotion rosé 2017, Cotes De Provence, Frankrig (rosé)
5 stjerner
79 Kr. Kvickly og Superbrugsen
Smagsnoter: Skovbær, grape og brændenælder. Let forfriskende bittert grapebid og grafit. Nydeligt let mineralsk præg. Alt i alt en lækker forfriskende rosé til sommergrillen.

Pietra rosato 2107, Salento, Italien
5 stjerner
100 kr v. 6 stk.hos Rudersdal vin
Smagsnoter: Rød grape, urter, lime, hint af skovbær, Skarpt skåret med præcis syre af citrus og lime. Let kalket/saltet mineralitet.

Mas Des Bressades 2017, tradition rosé, Costierres De Nimes, Frankrig (rosé)
4 stjerner
65 Kr. v.6 The Wine Company
Smagsnoter: Skovbær, rød grape, lynghonning, hint af lime, Let urtet bid og fin grapebitterhed. Let forfriskende mineralitet. Klassisk sydfransk rosé. 4 store.

Chateau de Bregancon 2017, cru classé, Cotes de Provence, Frankrig (rosé)
4 stjerner
109,95 kr v. 12 stk hos Philipson Wine
Smagsnoter: Frisk urtet næse, zar, rød grape, lime. Diskret slatet mineralsk præg. Frisk og ligetil.

Bertani, Bertaroso 2017, Chiaretto, Italien (rosé)
4 stjerner
99 kr. v.12 Laudrup vin
Smagsnoter: Brændnælder, hyldekviste, citrus. Læskende frisk rosé der er god i sommervarmen.

Rimauresq R 2017, cru classe, Cotes De Provence, Frankrig (rosé)
4 stjerner
150 Kr. v.2 Vinspecialisten H.J Hansen
Smagsnoter: Skovbær, jordbær, sommerblomster. Frugtrig og smidig no nonsense rosé. Drikkes af store glas i sommervarmen.

Carreduenas 2017 Cigales, Spanien (rosé)
4 stjerner
69 Kr. v.6 D-Wine
Smagsnoter: Skovbær, jordbær, rød grape. Frugtrig sag med et fint kalket mineralsk præg og et tvist af citrus. Bred anvendelighed.

Domaine Corne-Loup 2017, Tavel Frankrig (rosé)
4 stjerner
100 Kr. v.6 Erik Sørensen Vin
Smagsnoter: Skovbær, rød grape og krydderurt. Saltet minerlitet og blød grafit. En lækker sag med krop og fylde til grillmaden.


Vinene er smagt blindt af aovs smagspanel, og bedømt på en skala op til 6 stjerner bedømt på pris/kvalitetsforhold. Priserne er som oplyst af leverandør, og der kan være tale om tidsbegrænsede tilbudspriser. Smagningen er foretaget maj 2018. Kun de bedste af vinene i testen er beskrevet her.