|
De bedste vine i test
Vi har smagt og testet en række vine. Vi anmelder her de bedste målt på skalaen pris/kvalitet.
Castellani Filicheta, Vino Nobile di Montepulciano 2013, Italien
6 stjerner
99,75 kr., Skjold Burne
Smagsnoter: Kirsebær, kamfer, grafit og læder, ristet kaffe. En hel symfoni af afstemte smagselementer i såvel næse som mund. Forfriskende syre. God ledsager til kalv-, svampe- og vildtretter. Et kup.
Charles Wetmore Cab. S. 2014, Wente, Livermore Valley, Californien
6 stjerner
169,75 kr., Skjold Burne
Smagsnoter:Solmoden frugt af solbær. menthol, kamfer, chokolade og nyristet kaffe. Flot fyldig, utrolig smidig struktur, afrundet af en meget fin afstemt syre. Lækker og komplet vin der vil gøre sig godt til en branket ribeye.
Niepoort, 10 years Tawny, Porto, Portugal (Portvin)
6 stjerner
249,75 kr., Skjold Burne
Smagsnoter: Svesker, kirsebær og marcipan. Flot afrundet Tawny med mineralsk bund. Sødmefuld (brunsviger), krydret og smidig. Flot integreret syre og mineralitet der giver vine en flot finish. Topklasse Tawny.
La Charmette Benoit Chauveau 2016, Pouilly Fumé, Frankrig
5 stjerner
119,75 kr., Skjold Burne
Smagsnoter: Flintet, mineralsk, brændenælder og urter. Citrus, nektarin og æble. Forfriskende - velafstemt og raffineret vin med herligt mineralsk/ saltet præg. God til skaldyr. Flot repræsentant for Pouilly Fumé.
Bellingham, The Old Orchards, Chenin Blanc 2015, Paarl, Sydafrika.
5 stjerner
79,75 kr., Skjold Burne
Smagsnoter: Røgede noter, stenfrugt, abrikos, fersken og kvæde. Fuldfed rund cremet vin med en tilpas syre. Krydret afslutning med snert af grape. Fyldig og fed vin. Glimrende ledsager til en laks med hollandaise. 5 små.
Vinene er smagt blindt og bedømt på en skala op til 6 stjerner, bedømt på pris/kvalitetsforhold. Smagningen er foretaget oktober 2017. Kun de bedste af vinene i testen er beskrevet her. Priserne er som oplyst af leverandør, og er typisk tilbudspriser.
|
|
Nedenstående var også med i smagningen, men ved en redaktionel fejl kom den ikke med i det oprindelige "opslag"
Castellblanc, organic, Cava brut nature, Penedes, Spanien (mousserende)
5 stjerner
75 kr., Skjold Burne
Smagsnoter: Citrus, æble, fersken og let brioche i næsen. Flot syre, og kraftige vedholdende bobler. Tør og stringent. |
|